Media

M&M 10.4.2017 08:54

Sanoma myy tv-toimintansa Hollannissa - odottaa tulosparannusta

Meeri Utti

Sanoma parantaa näkymiään vuodelle 2017 ja odottaa operatiivisen liikevoittoprosenttinsa nousevan yli 10 prosenttiin.

Mediayhtiö Sanoma on sopinut myyvänsä 67 prosentin osuutensa hollantilaisesta TV-yhtiö SBS:stä Talpa Broadcasting Holdingille.

Sanoma saa yrityskaupasta maksuna 237 miljoonaa euroa käteisenä sekä 100 prosentin omistusoikeuden tv-ohjelmaoppaita julkaisevasta Veronica UItgeverij'stä.

SBS on Hollannin kolmanneksi suurin maksuttomien televisiokanavien tarjoaja, jonka kanavia ovat SBS 6, NET5, SBS9 ja Veronica.

Kaupan toteutumisen edellytyksenä on joitakin ehtoja, mukaan lukien viranomaisten hyväksynnät. Kauppa odotetaan saatavan päätökseen vuoden 2017 kolmannella vuosineljänneksellä.

"Sanoman liiketoimintaportfolion strategisen arvioinnin tuloksena olemme päättäneet keskittyä vahvuusalueisiimme eli liiketoimintoihin, joissa meillä on tai voimme saavuttaa johtavan markkina-aseman", sanoo Sanoman toimitusjohtaja Susan Duinhoven pörssitiedotteessa.

Sanoman portfolion riskien pienentyessä SBS:n myynnin myötä ja Suomen mediatoimintojen hyvänä jatkuneen kehityksen ansiosta Sanoma parantaa näkymiään vuodelle 2017. Sanoma odottaa operatiivisen liikevoittoprosentin olevan yli 10 prosenttia, kun yhtiö aiemmin odotti sen olevan noin 10 prosenttia.

Kaupan seurauksena Sanoman nettovelka pienenee 539 miljoonaan euroon. Sanoma kirjaa myynnistä 313 miljoonan euron myyntitappion, jolla ei yhtiön mukaan ole vaikutusta yhtiön kassavirtaan.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö