Sanoma vahvisti keskiviikkona varhain aamulla sopineensa SBS:n televisiotoiminnan ostamisesta Hollannissa ja Belgiassa ProSiebenSat.1:ltä. Sanoman kumppaneina ostoksissa on paikallisia kumppaneita, Hollannissa Talpa Media ja Belgiassa Corelio Wouter Vandenhaute & Erik Watte.

Hollannin ostoksessa Sanoman osuus 67 prosenttia, Belgiassa 33,3.

Koko järjestelyn arvo on melko tähtitieteellinen 1,225 miljardia euroa. Hollannin järjestely vaatii vielä maan kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Ostettujen yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2010 oli 404 miljoonaa euroa ja liikevoitto 110 miljoonaa. Se kertoo yhtiöiden olleen ainakin viime vuonna hyvin kannattavia, mikä selittää rajua hintaa. Kauppahinta on siis yli kolme kertaa ostettujen yksiköiden liikevaihto ja yli kymmenen kertaa liiketulos.

"Sanoman tavoite on rakentaa vahvat asemat tärkeimmillä mediamarkkinoillamme. Tämän merkittävän tv-toiminnan oston myötä Sanomasta tulee johtava mediatoimija Hollannissa ja merkittävästi vahvempi Belgiassa", sanoo Sanoman toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen tiedotteessa.

"Vahvat brändimme, sisältöosaamisemme aikakauslehdissä ja korkeatasoiset digitaaliset toimintomme yhdistettynä SBS:n televisiotoimintaan ja kumppaniemme luovaan ohjelmaosaamiseen ovat täydellisiä rakennuspalikoita muuttuvassa mediaympäristössä ja mahdollistavat perinteisten medioiden rajat ylittävien uusien palvelujen ja ratkaisujen tarjoamisen."