Yrityskaupat

Jyrki Alkio 19.4.2011 09:44 päivitetty 4.2.2016 09:57

Sanoma vaikenee tv-kanavien miljarditarjouksestaan

Paikallisen median mukaan Sanoma johtaa belgialaisista ja hollantilaisista tv-kanavista käytävää kisaa peräti 1,25 miljardin euron tarjouksella. Sanoma ei kommentoi tietoja.

Belgialaisten ja hollantilaisten lehtien mukaan Sanoma on tehnyt parhaan tarjouksen ProSiebenSat1-yhtiön myyntiin laittamista tv-kanavista Belgiassa ja Hollannissa.

Hollantilaisen deVolkskrant-lehden mukaan Sanoma olisi tarjonnut belgialaisista ja hollantilaisista kanavista 1,25 miljardia euroa. Sanoman tekemä tarjous on niin paljon kilpailevia tarjouksia parempi, että kilpailijat ovat luovuttaneet, nimettömät lähteet ovat kertoneet hollantilaislehdelle.

Sanoma ilmoitti pörssitiedotteella viikko sitten perjantaina osallistuvansa tarjouskisaan. Tuolloin yhtiö myös ilmoitti, että se ei prosessin aikana kommentoi asiaa enempää.

Sanoman talous- ja hallintojohtaja Kim Ignatius ei maanantaina halunnut kommentoida hollantilais- ja belgialaislehtien tietoja. Hän ei myöskään halunnut kommentoida sitä, onko Sanoma jättänyt tarjouksen ProSiebenSat1:n pohjoismaissa myynnissä olevista tv- ja radiokanavista. Näistä kanavista kiinnostuneiden piti tiettävästi jättää tarjoukset viime perjantaina.

Sanoman oletettiin havittelevan juuri ProSiebenSat1:n Pohjoismaan toimintoja, mutta voi hyvinkin olla niin, että suomalaisyhtiö on koko ajan ollut kiinnostunut vain Belgian ja Hollannin kanavista.

Myös De Standaard kertoi maanantaina Sanoman tehneen tv-kanavista korkeimman tarjouksen. Hollantilaismedia arvelee, että kauppaprosessista tulee virallista tietoa lähiaikoina, jopa tällä viikolla.

Lue lisää tarjouksesta Talouselämän Yrityskaupoista.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö