Sauna tähtää maailmalle 21 yrityksen voimin.

Pilottihanketta luotsaa yritysverkosto Sauna from Finland, joka haluaa tehdä suomalaisen saunaelämyksen tunnetuksi ja helpottaa sen ostamista eri puolilla maailmaa.

Verkosto määrittelee suomalaisen saunan olevan hyvinvointia, rentoutumista ja moniaistisuutta korostava elämys. Saunan kasvupotentiaali on kansainvälisillä markkinoilla, se uskoo.

"Suomalainen sauna tuotteena on aivan lasten kengissä, kun vertaa vaikkapa poreammeisiin, höyrysuihkuihin ja infrapuna"saunoihin". Suomalaisella saunalla on mahdollisuuksia moninkertaiseen kasvuun", arvioi myös sauna-alan verkkokauppa Saunastore n toimitusjohtaja Tapani Aho tiedotteessa.

Saunastore on yksi 21:stä pilottihankkeessa mukana olevasta sauna-alan yrityksestä. Kansainvälistymispilotin tavoitteena on lisätä saunayritysten vientiä ja kehittää brändiä tukevia kokonaiskonsepteja kansainvälisille markkinoille.

Kaikkiaan Sauna from Finlandiin kuuluu 150 yritystä.

Verkkosivustolta saunaelämyksiä

Pilottihankkeen alustana toimii saunafromfinland.com-sivusto, jossa esitellään saunan eri muotoja, saunatuotteita ja -palveluita englanniksi. Sivuston käyttäjä voi pyytää halutessaan suoran tarjouksen saunakokonaisuudesta.

"Tarjouksia voi pyytää sivuston kautta suoraan, ja me taustalla juoksemme kokonaisuuden kasaan asiakkaalle", hankkeen kansainvälisestä markkinoinnista vastaava Satu Freyberg kertoo.

Pilotissa mukana olevat yritykset tekevät yhteistyötä kansainvälisten markkinoiden avaamisen eteen. Sauna from Finlandin mukaan yritysten välillä onkin syntynyt uusia konsepteja ja yhteistarjontaa. Yhdistyksen tehtävänä on ovien avaaminen ja yhteisön kerääminen, mutta yritykset itse hoitavat kaupat loppuun.

Markkinointitapahtumia eri puolilla maailmaa

Pilottihankkeessa satsataan sivuston lisäksi markkinointitapahtumiin ja yhteistyöhön suuurlähetystöjen kanssa.

"Parhaillaan yritykset näkyvät yhteisesti alan suurimmilla messuilla Interbadissa Saksassa", toiminnanjohtaja Carita Harju Sauna from Finlandista sanoo tiedotteessa.

"Euroopan lisäksi suunnitelmia on eri suurlähetystöjen kanssa muun muassa Aasiaan ja Amerikkaan."

Pilotissa ovat mukana Saunastoren lisäksi Cariitti, Harvia, Helo, Hukka, Huliswood, Huone1, Huopaliike Lahtinen, Idealux, Jokipiin Pellava, Lapuan Kankurit, Mellis, Muko, Narvi, Pineart Production, Pisa Design, Saunatour, Season Store, Sisusauna, Sun Sauna ja Tilassa.