Savonlinnalainen pienpanimo Olaf Brewing myy jo verkkosivuillaan Olaf-käsidesiä. Olaf Craft Hand Sanitizer -nimellä kulkevan tuotteen toimitukset alkavat ensi viikolla. Ja tuote tulee saataville maaliskuun aikana myös panimon myymälään Savonlinnassa.

Panimon tiedotteen mukaan tuotetta toimitetaan mahdollisesti myös paikallisten kauppojen hyllyihin.

”Idea käsidesin valmistukseen syntyi parturin tuolissa istuessani kun mietin miten me yrityksenä voisimme olla hyödyksi. Käytämme oluidemme pullotukseen vanhanaikaista stubby-pulloa, jota monet asiakkaamme ovat kuvailleet lääkepullon näköiseksi”, kertoo Olaf Brewingin toimitusjohtaja Petteri Vänttinen.

”Tästä olikin sitten lyhyt matka oivallukseen: miksi emme valmistaisi käsidesiä? Meillä on panimolla käytössä myös kaikki tarpeellinen käsidesin astiointiin – siis pullot, pullotusvälineet ja etiketöintikone”, Vänttinen jatkaa.

Vänttinen ryhtyi toimeen. Lyhyt soittokierros paikallisiin apteekkeihin ja kauppoihin paljasti, että käsidesi on tällä hetkellä loppu lähes joka paikasta eikä saatavuudesta ole tietoa. Päätös käsidesin valmistuksesta oli sitä myöten selvä.

”Haluamme tämän tuotteen valmistuksella osaltamme auttaa suomalaisia tilanteessa, johon liittyy paljon epävarmuutta. Ja sanotaan nyt vielä sekin, että tiedämme toki, että pienpanimon siirtyminen osittain käsidesin valmistajaksi kuulostaa aprillipilalta. Mutta ei se sitä ole – olemme ihan tosissamme”, Vänttinen sanoo.

Panimo on tarkastanut käsidesin valmistukseen liittyvät viranomaismääräykset ja tarvittavat pakkausmerkinnät TUKES:lta. Käsidesi on täten täysin viranomaismääräysten mukainen, turvallinen tuote, Olaf Brewing tiedottaa.

Lue myös: Mikkeller ja Mustan Virran Panimo tekivät yhteisen oluen