Hybriditalous-videosarjassa käsitellään poikkeuksellista kevättä talouden eri osa-alueiden näkökulmasta. Jaakko Lindgrenin ja Eero Vassisen kanssa keskustelemassa on eturivin ajattelijoita ja tekijöitä Suomesta.

Toisessa jaksossa keskustelussa mukana on ravintola Savoyn chef patron Helena Puolakka.

Puolakka sanoo, että poikkeuksellisena keväänä ihmiset ovat tehneet tavallista enemmän ruokaa kotona ja asiakkaiden odotukset ravintoloille ovat hyvin tärkeitä. Vaikka Savoyssa ehdittiin juuri ennen kriisin alkua saada remontti valmiiksi, nyt ravintoloiden avauduttua asiakkaiden odotukset liittyvät nimenomaan ruokaan.

”Savoyssa asiakkaan huomio keskittyy täysin siihen, mitä lautasella on”, hän pohtii.

Savoyn historia on ylpeydenaihe myös asiakkaille, ja tänä keväänä erityisesti Savoyn keittiössä valmistuvat klassikot. Kun maailma on epävarma, perinteisten suosikkien asema vahvistuu.

”Klassikot ovat tärkeä osa Savoyta, ja Savoy on osa jokaista ravintoloita rakastavan asiakkaan sydäntä. Sen takia haluan korostetusti tuoda esiin klassisia annoksia”, Puolakka sanoo.

Koronakevät on pakottanut ravintola-alan innovoimaan. Michelin-tason ravintolat ovat kehittäneet tuotteita, jotka asiakas hakee kassissa ravintolasta ja valmistaa annoksen loppuun kotonaan. Näin teki myös Savoy pääsiäisenä, vappuna ja äitienpäivänä.

”Uskon, että se tulee olemaan jatkossakin yksi ylimääräinen palvelu. Mutta se ei vähennä ravintolassa käymistä. Sosiaalinen aspekti on niin tärkeää”, Puolakka pohtii.

Hybriditalous on nimensä mukaisesti hybridituote myös konseptiltaan. Kauppalehden ja Markkinointi & Mainonnan sivuilla julkaistaan videohaastattelut. Sen lisäksi Hybriditalous on kuunneltavana pidempänä podcastina esimerkiksi Spotifyn kautta.

Tekijöistä Jaakko Lindgren on juristi ja yksi asianajotoimisto Dottirin perustajista ja osakkaista. Media-alaa tunteva Eero Vassinen puolestaan toimii konsulttina ja osakkaana Civittassa. Päivätöidensä ohella Lindgren kirjoittaa kolumnia Kauppalehteen ja Vassinen Markkinointi & Mainontaan.

Hybriditalous-sarjan ensimmäinen osa: EK:n Jyri Häkämies pohtii maailmantalouden voimasuhteita Hybriditalous-podcastin haastattelussa: ”Kiina oli liikkeellä jo ennen koronaa”