Avaruuden pääkaupungiksi viime vuonna julistautunut Seinäjoki on luvannut, että kaupungissa on tilaa kaikelle hyvälle. Tänä kesänä tilaa luvataan olevan etenkin rakkaudelle, ja siksi kaupungissa raportoidaan hyvinpitelyjä.Seinäjoen kaupunki kannustaa nostamaan esiin kaikki kauniit eleet, sanat ja teot, niin pienet kuin suuretkin hyvinpitelyt. Kampanja on suunniteltu Seinäjoen kaupungin, Visit Seinäjoen ja TBWA\Helsingin yhteistyönä.

”Seinäjoki tunnetaan eloisana ja monipuolisena tapahtumakaupunkina, jossa kohdataan ihmisiä ja saadaan uusia ystäviä. Etenkin kesäisin on tilaa rakkaudelle, ja se halutaan tehdä näkyväksi”, kertoo kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki tiedotteessa.

Poliisi raportoi myös hyvinpitelyistä

Hyvinpitelyraportointi aloitetaan toden teolla torstaina käynnistyvän Provinssin yhteydessä. Raportointiin voivat osallistua kaikki hyvinpitelyä kohdanneet merkitsemällä Instagramissa romanttisen, iloisen, tai hauskan kuvansa tai tarinansa aihetunnisteella #hyvinpitely.

”Halaus, kiittäminen, lohduttaminen, avun tarjoaminen – nämä kaikki ovat hyvinpitelyä. Toivomme, että koko Suomi innostuu tekemään tilaa lemmelle ja lämmölle, olemaan hyviä toisilleen ja raportoimaan kokemuksistaan”, Rasinmäki sanoo.

Myös Pohjanmaan poliisilaitos lähti mukaan yhteistyöhön. Poliisi raportoi kesän kuluessa hyvinpitelyistä omissa kanavissaan.

“Ihmisten kannustaminen lempeyteen, toisten ilahduttamiseen ja ystävällisiin tekoihin on upea hanke. On sanomattakin selvää, että poliisi tukee mielellään tällaista tempausta”, sanoo poliisipäällikkö Kari Puolitaival.

Seinäjoella ilahduttiin poliisilaitoksen osallistumisesta kampanjaan.

”Ajattelimme, että kun tapahtumien jälkeen usein tulee poliisitiedotteita, olisi mainiota, jos niissä raportoitaisiin hyvinpitelyistäkin”, Seinäjoen kaupungin markkinointipäällikkö Anu Männikkö kertoo M&M:lle.

Myös perinteisestä jussipaidasta tehtiin kampanjaversio

Osana kampanjaa perinteinen jussipaita saa uuden ilmeen. Paidan nimi muuttuu muotoon Rakastunut Jussi, ja tutut salmiakkikuviot korvataan sydämillä.

”Jussipaita on aina edustanut eteläpohjalaista asennetta – sisua ja rohkeutta. Ja toisinaan juuri rakkaus vaatii kaikkein eniten rohkeutta, ja siksi uusi versio perinnepaidasta on loistava symboli kampanjalle”, kaupunginjohtaja Rasinmäki sanoo.

Uudenlaisia jussipaitoja on valmistettu pieni erikoiserä, ja paidat arvotaan palkintoina hyvinpitelyraportoinnista. Lisäksi paitoja lähetetään muutamille tarkkaan valituille rakkauden lähettiläille.

Männikkö kertoo, että lähettiläiksi on valittu Seinäjoelta lähtöisin olevia tai sen alueella vaikuttavia ihmisiä ja kesän tapahtumiin liittyviä henkilöitä.

Valtakunnallisesti tunnettuja kampanjaan mukaan valittuja lähettiläitä ovat esimerkiksi laulaja Paula Koivuniemi, koomikko Niko Kivelä, juontaja Susanna Laine ja jääkiekkoilijat Juhani Tyrväinen ja Petri Kontiola.

”Mukana on erilaisissa rooleissa vaikuttavia ihmisiä. Toivomme heiltä some-kuvia ja ihmisten kannustamista hyvinpitelyyn”, Männikkö sanoo.

Uuden paidan on saanut päälleen myös Seinäjoen torilla seisova Yrittäjä-Jussi-patsas.

Kampanja näkyy kesätapahtumissa ja sosiaalisessa mediassa

Tilaa rakkaudelle -teema ja hyvinpitelyt tehdään näkyviksi läpi kesän Seinäjoen suurtapahtumissa, joita ovat Provinssin lisäksi esimerkiksi pesäpallon Itä-Länsi, Tangomarkkinat, Vauhtiajot ja Solar Sound -festivaali.

”Hyvinpitely ei kuitenkaan vaadi erityistä tilaisuutta, vaan jokainen hetki on oikea kanssaihmisten hyvinpitelyyn. Rakkaus, intohimo ja lempeys ovat hyveitä, joille meillä on tilaa joka päivä”, Rasinmäki sanoo.

Männikkö kertoo, että hyvinpitelyjä saa raportoida muualtakin kuin Seinäjoelta.

”Ehdottomasti toivomme, että saisimme levitettyä hyvää viestiä koko Suomeen ja että muualtakin tulisi hyvinpitelykuvia.”

Kampanjan avulla Seinäjoki haluaa tuoda esiin tapahtumiaan, positiivista tekemistä ja kaupungin ilmapiiriä. Kampanja näkyy lähinnä sosiaalisessa mediassa ja tapahtumissa sekä lisäksi hieman myös bannerimainoksissa. Kampanjan budjetti on noin 60 000 euroa.

Lisäys 27.6.: Lue myös jatkojuttuTuunattu jussipaita vietiin patsaan päältä Seinäjoen torilla