8.10.2001 11:32 päivitetty 4.2.2016 10:05

Seitsemän Ylen ohjelmaa kisaa Prix Europassa

Neljä Ylen televisio- ja kolme radio-ohjelmaa on hyväksytty kilpailemaan lauantaina alkavassa Prix Europa -festivaalissa. Berliinissä ja Potsdamissa 13.-20. lokakuuta järjestettävä tapahtuma on vuoden tärkeimpiä tv- ja radio-ohjelmien festivaaleja.

Televisio-ohjelmien finalisteja ovat Harri Nykäsen kirjoittama ja Tapio Piiraisen ohjaama, TV1:n draamasarja Raid, Hanna Miettisen ohjaama, Kinotar Oy:n ja TV1:n tuottama dokumentti Kiltit tytöt ja FST:n dokumentti Mississippi-Nedervetil, josta vastaa työryhmä Heikki Kossi, Taisto Lapila ja Niko Riippa. Ajankohtaisohjelmien sarjaan hyväksyttiin Juha Portaankorvan toimittama Silminnäkijä: 730 aamua, jonka on tuottanut TV2:n Ajankohtaisohjelmat.

Radiokilpailun puolella Vaaraton nainen on Yle Ykkösen radiodokumentti, jonka toteutuksesta on vastannut työryhmä Raili Tuikka, Eiju Saurila, Satu Härkönen ja Rami Lindholm. Kuunnelmien sarjassa kilpailevat Radioteatterin tuottama, Miko Kivisen kirjoittama ja Milko Lehdon ohjaama Jänishousut sekä ruotsinkielisen radioteatterin tuottama En bättre uppgift, jonka on kirjoittanut Risto Autio ja ohjannut Ulrika Bengts.

Prix Europassa kilpailee lisäksi Virpi Suutarin ja Susanna Helken kirjoittama ja ohjaama, Kinotar Oy:n ja TV1:n yhteistuotantodokumentti Joutilaat. Sen on festivaaliin lähettänyt ranskalais-saksalainen kulttuurikanava Arte.

Kilpailuun lähetettiin 642 tv- ja radio-ohjelmaa, joista alkukarsinnan perusteella loppukilpailuun hyväksyttiin 258.

STT