Yt-neuvottelut

Laura Kukkonen 14.3.2017 13:26 päivitetty 14.3.2017 15:06

SEK aloitti yt-neuvottelut – Jari Aalto-Setälä väistyy johdosta

Handout
SEKin tuore toimitusjohtaja Jaakko Rantala.

Jaakko Rantala otti SEKin ohjat käsiinsä. Viime viikolla alkaneiden yt-neuvottelujen tuloksena toimiston henkilöstö voi supistua jopa neljänneksellä.

Mainostoimisto SEK on aloittanut yt-neuvottelut viime viikolla. Koko henkilöstöä, eli 102 työntekijää, koskevat neuvottelut tähtäävät tehostamiseen ja toiminnan uudelleenorganisoimiseen.

Mahdolliset lomautukset koskevat koko henkilökuntaa ja irtisanomisten arvioidaan koskevan enintään 25 työntekijää.

Salomaa Yhtiöihin kuuluva toimisto on nimittänyt tiistaista 14. maaliskuuta alkaen uudeksi toimitusjohtajakseen Jaakko Rantalan. Pestiä vuodesta 2014 pitänyt Jari Aalto-Setälä väistyy johdosta ja jatkaa talossa strategina.

"Kaikki lähtee siitä, että liiketoiminnan täytyy olla tervettä ja sen pitää kasvaa. Niitä asioita tässä haemme. Suunta on ollut selvillä, mutta nyt haemme erilaista vaihdetta, jotta asiat oikeasti tapahtuvat ja saataisiin muutokset nopeammin maaliin", aiemmin varatoimitusjohtajana työskennellyt Rantala kertoo M&M:lle.

Toimisto kuvailee tiedotteessaan, että Aalto-Setälän tehtävänvaihdokseen päädyttiin yhdessä keskustellen.

"Keskustelua on käyty hallituksen, kansainvälisen ketjun ja suomalaisten omistajien kanssa. Myös Jarin ja minun kanssa. Olemme yhdessä tulleet valittuun lopputulokseen", Rantala kuvailee.

Rantalan mukaan uusi organisaatio muotoutuu neuvottelujen edetessä seuraavien viikkojen aikana. Fokuksessa on saada suunta kohti kasvua ja kannattavuutta.

Vuonna 1935 perustetun SEKin liikevaihto on viime vuosina ollut laskusuunnassa. Viime vuonna lasku pysähtyi 7,7 miljoonaan euroon. Liiketoiminnan tulos jäi 660 000 euroa miinukselle.

Viime syksynä SEK keräsi yhtiönsä yhden nimen alle, kun SEK & Grey, SEK Public, SEK Loyal ja SEK Point yhdistyivät virallisesti Oy SEK Ab:ksi.

Yritysjärjestelyjen vuoksi SEKissä aloitettiin keväällä 2016 yt-neuvottelut, joiden toinen osa päättyi elokuussa. Neuvottelujen seurauksena yhteensä 11 työntekijää lähti talosta, kun kaksi henkilöä irtisanottiin ja 9 henkilön työsuhde päätettiin "yhteisellä sopimuksella". Tehtävänkuva muuttui olennaisesti kolmen henkilön kohdalla.

Artikkelia muokattu 14.3.2017 kello 15.06. Korjattu SEKin perustamisvuosi.