Ketju julkaisi Twitterissä tarjouksen, joka oli suunnattu Meksikon asukkaille niin kutsutun "sihteerien päivän" (engl. Secretary Day) kunniaksi. Asiasta kertoo BBC.

Meksikossa juhlistetaan eri ammatteja erityisinä juhlapäivinä pitkin vuotta. Tämänkertaisessa sihteereille suunnatussa tarjouksessa kehotettiin ostamaan omallae sihteerilleen erityinen kombo, johon kuuluu viinipullo, suklaapatukka ja kondomipakkaus 199 Meksikon peson eli noin reilun yhdeksän euron yhteishintaan.

Twiittinä julkaistussa tarjouksessa oli kyseisen kombon lisäksi mukana vihjaileva englanninkielinen teksti "If you know what I mean", joka kääntyy suomeksi "jos ymmärrät, mitä tarkoitan". Circle K on sittemmin vetänyt kyseisen mainoksen pois.

Kyseinen mainos tarjouksineen herättikin meksikolaisissa ärtymystä. Mainoksessa käytettiin espanjankielistä sanaa "secretaria", joka on feminiinisukuinen sana ja näin ollen tarkoittaa tässä yhteydessä vain naispuolisia sihteereitä. Sosiaalisessa mediassa monet kertoivat pitävänsä mainosta naisia halventavana ja seksistisenä.

Eräs asiaa kommentoineista oli meksikolainen senaattori Patricia Mercado. Hän julkaisi Twitterissä kannanoton, jonka mukaan kyseinen mainos on seksistinen, koska "se lisää sukupuoleen liittyviä stereotypioita ja misogyniaa vihjaamalla, että sihteerien ansaitsema arvostus on luonteeltaan seksuaalista."

"Lisäksi se edistää seksuaalista häirintää työpaikalla sekä työpaikkakiusaamista", Mercado kommentoi.

Circle K México julkaisi Twitter-tilillään virallisen anteeksipyynnön, jonka mukaan ketju "katuu syvästi sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä, joiden oli tarkoitus vain julkistaa tarjous, eikä ikinä edistää minkäänlaisia stereotypioita".

Ketju kertoi myös ryhtyneensä tarvittaviin toimiin, jotta vastaavia virhearvioita ei jatkossa enää tapahtuisi.

Circle K on kansainvälinen kulutustavaroita myyvä ketju, joka operoi Yhdysvaltojen ohella lukuisissa Latinalaisen Amerikan ja Aasian maissa.