Palkinnot

Ville Perttula 15.3.2018 09:27

Seksuaalista ahdistelua koskevat jutut palkittiin viime vuoden parhaina

STT
STT:n toimittajat Tuuli Oikarinen, Olli-Pekka Paajanen ja Jecaterina Mantsinen

Suuri Journalistipalkinto 2017 -voittajat palkittiin eilen.

Suuri Journalistipalkinto 2017 -gaalassa Vuoden juttu -palkinto meni seksuaalista ahdistelua eri kouluissa käsitelleille jutuille.

Jutuissa paljastettiin muun muassa, että helsinkiläisessä lukiossa ja turkulaisella yläasteella oli kenenkään estämättä ahdisteltu nuoria vuosien ajan.

Palkinto myönnettiin STT:n työryhmälle ja kahdelle Turun Sanomien toimittajalle. Palkinnon saivat STT:n toimittajat Minna Holopainen, Janne Huuskonen, Jecaterina Mantsinen, Tuuli Oikarinen, Olli-Pekka Paajanen sekä Turun Sanomien Annamari Nurminen ja Esko Pihkala.

Vuoden journalistisena tekona palkittiin Helsingin Sanomien Musta laatikko -teatteriesitykset, joissa Helsingin Sanomien toimittajat kertovat työstään. Esityksissä on esiintynyt yhteensä 67 Helsingin Sanomien toimittajaa ja kuvaajaa. Palkinnon saivat Riikka Haikarainen, Tuomas Kaseva, Esa Lilja, Jaakko Lyytinen, Kimmo Norokorpi, Kaisa Osola ja Heidi Väärämäki.

Vuoden kirjana palkittiin Minna Passin ja Susanna Reinbothin Keisari Aarnio. Toimittajakaksikon kirja avaa Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnio tekemisiä ja Helsingin huumepoliisin toimintaa.

Vuoden journalistina palkittiin Ylen Ykkösaamua juontava radiotoimittaja Olli Seuri. Seuri on työskennellyt Ykkösaamun juontana vuodesta 2012 lähtien.

"Olen iloinen, että Bonnierin raati oli tänä vuonna nostanut esiin niin selkeästi arkisen journalistisen työn. On kunnia saada tunnustusta omalle tekemiselle tällaisessa yhteydessä", Seuri toteaa tiedotteessa.

Suuri Journalistipalkinto on jaettu vuodesta 2001 lähtien. Palkinnolla tuetaan ja edistetään laadukasta journalismia, ja sen perusteena on merkittävä journalistinen teko. Jokaisen palkinnon rahallinen arvo on 7 500 euroa. Palkinnon on perustanut ruotsalainen kustannusyhtiö Bonnier.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö