Yhteisömedia Suomi24 :n keskustelut on avattu vapaaseen tutkimuskäyttöön. Jokainen voi käydä tutustumassa keskustelujen sisältöön Kielipankki-palvelussa.

Tavoitteena on aineiston avulla tutkia ja analysoida merkittäviä yhteiskunnallisia ilmiöitä, joiden lisäksi Aller Media n omistamasta Suomi24:stä voi löytää ostopäätösten tekoon ja kuluttajatrendeihin liittyvää dataa.

Suomi24:ssä vierailee TNS Metrix in mukaan 1,4 miljoonaa suomalaista viikoittain, ja kuukausittain sivustoa käy jopa 86 prosenttia suomalaisista internetkäyttäjistä.

Kielipankki-palvelussa aineistoon voi tehdä sanahakuja ja katsella lause- ja kappaleyhteyksiä, joissa haettu sana on esiintynyt. Hakupalvelun avulla voi myös koota tilastotietoja ja luoda kuvaajia haetun sanan käytöstä. Hakusanana voi olla vaikkapa jytky, sikainfluenssa, Fazer tai Finnair.

"Aineisto on poikkeuksellisen kattava ja laaja. On kiinnostava nähdä, voidaanko sieltä tunnistaa poliittisten liikkeiden tai kansallisesti kiinnostavien puheenaiheiden nousua yhteiskunnan muutosvoimiksi. Myös vuorovaikutuksen laatu ja dynamiikka niin hyvässä kuin pahassa ovat asioita, joiden tutkimiseen Suomi24 on mainio laboratorio", hanketta vetävä tutkija Krista Lagus Helsingin yliopistosta kertoo tiedotteessa.

Tietosuojalain nojalla Suomi24 ei luovuta henkilötietoja kolmansille osapuolille, joten käyttäjien henkilöllisyydet eivät käy aineistosta ilmi.

Tutkijoiden yhteistyökumppaneina ovat Aller Media ja FIN-CLARINin Kielipankki.