Pop Median musiikkimediat Rumba, Soundi ja Inferno ovat selvittäneet suomalaisten kuluttajien kiinnostusta striimattuihin konsertteihin ja osallistumishalukkuutta livetapahtumiin koronapandemian aikana ja sen jälkeen.

Selvitystä varten median keräsivät vastauksia viikon ajan ja niitä kertyi yhteensä 1 163. Kyselyssä peräti 37 prosenttia vastaajista kertoi poikkeusolojen lisänneen musiikin kulutusta.

Myös kaipuu keikkaympäristöön on selvästi totta, sillä 62,7 prosenttia vastaajista aikoo osallistua livekeikalle heti rajoitusten niin salliessa sillä edellytyksellä, että turvaväleistä ja hygieniasta huolehditaan asian mukaisesti.

Vasataajista 40,4 prosenttia olisi valmiita osallistumaan elokuussa yli 500 henkilön konserttiin, mikäli sen kokoisia tapahtumia saisi järjestää.

Viime aikoina Suomessakin ovat yleistyneet verkossa striimattavat konsertit. Virtuaalisia keikkakokemuksia ovat tarjonneet faneilleen muun muassa JVG sekä levy-yhtiö Skorpionin artistit Le Fvbelos, MELO, Sliki & Hamuelos ja Turisti, jotka esiintyivät maaliskuun lopulla Kuudennella Linjalla.

Striimatuille keikoille löytyy kysyntää. Vastaajista yli puolet eli 53,8 prosenttia on katsonut sellaisen viimeisen viikon aikana. Lisäksi 68,5 prosenttia vastaajista on katsonut useita striimikeikkoja kuukauden sisällä. Tieto striimikeikoista löytyy yleisimmin sosiaalisesta mediasta ja suoraan artistin omista kanavista.

Vastaajista huomattava enemmistö, 84,4 prosenttia, olisi valmiita maksamaan striimikeikoista. Sopivimpana hintana enemmistö heistä pitää 6–10 euroa. Kaikista vastaajista 38,6 prosenttia on jo maksanut striimikeikoista.

Kotimaiset artistit kiinnostavat kyselyn perusteella suomalaisia musiikin ystäviä ulkomaisia artisteja enemmän. Viisi toivotuinta kotimaista artistia ovat Happoradio, Antti Ketonen, Nightwish, Amorphis ja Stam1na.

Ulkomaisista artisteista suomalaiset toivovat striimikeikkoja eritoten saksalaisyhtyeeltä Rammsteinilta ja metallimusiikin pioneeriyhtyeeltä Iron Maidenilta.