Pew tutki ja analysoi kuluvan vuoden tammikuun ensimmäisen viikon aikana yhteensä 43 770 YouTube-kanavalle ladattuja videoita. Suosituimmat ja tuottavimmat Youtube-kanavat keräsivät 14,2 miljardia näyttökertaa viikon aikana, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Videot, joissa oli mukana alle 13-vuotiaita lapsia, keräsivät keskimäärin kolme kertaa enemmän näyttökertoja muihin sisältöihin verrattuna. Lisäksi lapsille tarkoitetut tai lasten tähdittämät videot olivat myös muita sisältöjä suositumpia.

Tutkimuksessa lapsille tarkoitetuiksi videoiksi luokiteltiin lasten loruja, yhteislauluja, leluja ja muita vastaavia elementtejä sisältäneet videot.

YouTube n tiedottajan mukaan palvelu ei voi ottaa Pew Research Center in tutkimuksen metodologiaan tai tutkimustuloksiin, mutta yleisesti ottaen suosituimpia videoita ovat komiikkaa, musiikkia, urheilua tai käytännön neuvoja sisältävät videot.

YouTuben linjaus on, etteivät alle 13-vuotiaat lapset katso sisältöjä ilman aikuisen valvontaa.

"Olemme aina tuoneet selvästi ilmi, että YouTube ei ole koskaan ollut alle 13-vuotiaita varten", YouTuben tiedottaja kommentoi.

Tutkimustuloksen perusteella onkin hieman kiusallista, että lapset muodostavat mitä ilmeisimmin hyvin merkittävän osan YouTuben katsojista.