Suomalaisfirmojen verkkosivustot ovat jälleen keskimäärin Euroopan parhaita tarjoamaan tietoa sijoittajille ja työnhakijoille. Erityistä kunniaa firmat saavat median, sijoittajasuhteiden ja kestävän kehityksen osa-alueilta. Selvityksen takana on ruotsalainen yritysviestintään erikoistunut Comprend, joka julkaisi Suomi-listauksensa tänään tiistaina.

Ykkösenä vertailussa oli kolmatta kertaa peräkkäin konepajayritys Wärtsilä, perässään yhden pykälän noussut konepajafirma Valmet. Ykkössijaa neljä vuotta sitten pitänyt kauppakonserni Kesko luisui yhden pykälän kolmanneksi.

Eniten pisteitään on nostanut Nokian Renkaat, joka Comprendin mukaan onnistunut erityisesti sijoittajasuhteissa ja vastuullisuutta viestiessään.

Sisältö on Comprendin mukaan suomalaissivustojen vahvuus, mutta tiedon visualisointiin on monella yrityksellä vielä matkaa. Tietoa siis riittää, paketointi ja esittely jättävät toivomisen varaa – isommista verkkosivuista tuppaa tulemaan raskaita ja oikeaan paikkaan asetettu kuvaaja tai graafi voi tehdä eron väsymisen ja halutun tiedon löytämisen välillä.

Bisnesmallinsa kuvittaa vain reilu viidennes ja tavoitteensa alle joka kolmas.

Lassila & Tikanoja ei mahtunut kokonaispisteissä top 10:een, mutta Comprendin mukaan kiinteistöhuoltoyhtiö on onnistuu visualisoinneissaan esimerkillisesti.

Erityistä parannusta Comprend näkee sivustojen uraosioissa. Suomi sijoittui viime vuonna neljänneksi, mutta tänä vuonna viestintä potentiaalisille työnhakijoille on maanosan parasta. Malliesimerkkinä mainitaan Kesko. Huonoiten saatavilla on tietoja palkkauksesta ja eduista sekä HR:n yhteystiedoista.

Sen sijaan yritystiedoissa on tapahtunut takapakkia. Esimerkiksi vain joka viides yritys kertoo tiedot kilpailijoistaan ja markkinaosuuksista.

Comprendin vuotuisessa listauksessa on mukana 50 Suomen suurinta yritystä ja maanosavertailussa 13 Euroopan valtiota.

Suomen parhaat sijoittajaviestijät

1. Wärtsilä

2. Valmet

3. Kesko

4. Stora Enso

5. Nokian Renkaat

6. SSAB

7. Fortum

8. UPM-Kymmene

9. Metsä Board

10. Neste