Toimistot

Kati Haapakoski 16.10.2018 15:23 päivitetty 17.10.2018 11:13

Seppo-koiran ohjeilla voi pelastaa palaverin – Hyväntuulinen jäänmurtaja hurmaa Twitterissä ja kasvotusten

Niko Sieppi / Rabbit Visuals

Shetlanninlammaskoira Sepolla on 14 800 seuraajaa Twitterissä.

Eläimet hellyttävät sosiaalisessa mediassa, ja yksi aktiivisista some-eläimistä on löytyy turkulaisesta viestintätoimisto Viestintäliigasta: shetlanninlammaskoira Seppo, jolla on Twitterissä kaikkiaan 14 800 seuraajaa. Seppo liittyi Twitteriin vuonna 2014, minkä jälkeen se on julkaissut kaikkiaan 1058 twiittiä.

Niistä löytyvät myös palaveriohjeet:

”Työmatkareissulla Helsingissä! Nämä perustuvat toki vain omiin kokemuksiini, mutta tässä vinkkini onnistuneeseen palaveriin:

  1. Hymyile paljon.
  2. Katso iloisesti silmiin.
  3. Syö herkkuja
  4. Ota tarvittaessa nokoset
  5. Alasti voi ihan hyvin olla

#somefi #työelämä #helsinki”

Seppo on osakas viestintätoimisto Viestintäliigassa. Sinne se päätyi, kun sen isäntä Petteri Poukka, Iiro Junnila, Juhani Koskinen ja Osku Valtonen perustivat yrityksen alkuvuodesta 2016 tavoitteenaan muuttaa viestintäkenttää avoimemmaksi ja rohkeammaksi.

Seppo heittää yläfemmat isäntänsä Petteri Poukan kanssa. | Kuva: Niko Sieppi / Rabbit Visuals

 

”Oma elämänfilosofiani on viimeiset kahdeksan vuotta ollut sellainen, että jos Seppo ei voi jonnekin tulla kanssani, niin en ole itsekään menossa. Eli Seppo oli automaattisesti tärkeä perustajajäsen ja ns. osakas yrityksessämme. Tällä hetkellä meitä on 13 ihmistä ja Seppo”, Poukka kertoo.

Seppo ei kuitenkaan ole aina mukana töissä palavereissa, vaan sillä on myös etäpäiviä kotona. Poukka kysyy palavereihin osallistuvilta luvan, että Seppo voi olla mukana. Hän ei myöskään mene Sepon kanssa tiloihin, joissa on koirille allergisia tai koiria pelkääviä ihmisiä. Työpaikalla kukaan ei ole allerginen.

”Mutta jos joku kivikova työntekijä, mutta allerginen, meille tulisi töihin, niin Seppo ei voisi olla työpaikalla”, Poukka sanoo.

Poukan mukaan Sepon erikoisaluetta ovat hymyileminen ja juuston kerjääminen. Hän kertoo, että Seppo on lähes aina loistotuulella ja osaa nauttia arjen pienistä asioista.

”Tämä on johtanut huomaamatta siihen, että Seppo on varsin tunnettu karvahahmo myös yritysmaailmassa. Sellainen hyväntuulinen jäänmurtaja, jonka myötä moni yritys haluaa istahtaa Viestintäliigan kanssa samaan neuvottelupöytään silmällä pitäen mahdolliset yhteistyökuviot. Kertoo vain siitä, että mukavia ihmisiä on paljon liikkeellä”, Poukka kertoo.

Hän toteaa, että Seppo näkee kaikissa ihmisissä hyvää.

”Ei hän määrittele ketään työtittelin, palkkapussin, ihonvärin, sukupuolen tai sometykkäysten perusteella. Uskon ja toivon, että ennakkoluulottomuus, ystävällisyys ja leikkisyys nousevat jatkossa yhä suurempaan rooliin. Aikuisuus on ansa.”

Sepolla ei ole koskaan ollut urasuunnitelmia. Sivutyökseen Seppo pakinoi Sheltit-lehteen, tekee vapaaehtoistyötä yksinäisten parissa ja toimii jouluaattoisin koiratonttuna. Seppo harrastaa juuston kerjäämistä, metsässä sekoilua, fasaanien tuijotusta, matkalaukkujen panemista, nukkumista ja alastomuutta. Viiden vuoden päästä se aikoo olla eläkkeellä syömässä juustoa.

Seppo-koiran elämänasenne ilmenee sen twiiteistä:

”Tämä karvainen rämäpää kirmaa loistotuulella kohti viikonloppua! Selkeät teemat viikonloppuun: 1. Sekoilla onnellisesti metsässä. 2. Nukkua aina, kun paikka. 3. Syödä aina, kun on paikka. 4. Nukkua ja syödä lisää.”

”Toimistossa painamassa hommia loistotuulella! Olin äsken puistossa sekoilemassa lehtien seassa ja nyt seuraavana haasteena on kerjätä ruuanmurusia työtovereiden toimistolounaista. Sen jälkeen ohjelmassa noin 3 tunnin päikkärit. Eli kalenteri on kyllä aika täynnä.”

”Uusi viikko on käynnistynyt erinomaisissa merkeissä, sillä sain aamulla herkkuluun ja äsken pääsin taas ulos. Kaiken lisäksi ollaan syksyn kanssa selkeästi samaa sävyä! Väkisinkin tässä on loistotuulella!”

Kuva: Niko Sieppi / Rabbit Visuals

”Hyvää eläinten päivää kaikille! Väkisinkin tässä on loistotuulella, sillä oon itsekin nimenomaan eläin. Oon ollut eläin jo yli 8 vuotta, eli voidaan puhua eläinkonkarista! Toiveissa olisi saada tänään vähän juustoa Eläinten päivän kunniaksi.”

”Toimistolla painamassa pyyteetöntä! Työpisteeltäni on vain muutama metri etuovelle. Aina kun sisään astuu työtoveri tai asiakas, niin oon valmis menemään rapsuteltavaksi ja kerjäämään herkkuja. Ja toki jos sieltä saapuu viehättävä tietokonelaukku, niin olen kiinnostunut! #turku”

”Mun ilme, kun multa kysyttiin, että lähdenkö mukaan ajelulle sekä kyläilemään kavereiden luona. No hei, läh-den-kö!!  Aina kun on mahdollisuus lähteä johonkin mukaan, niin Seppo on mukana kuin peräpukama. Eikä mulla ollut muutenkaan kalenterissa just nyt mitään. Upea tunne!”

”En nauti tästä. Täällä on näköjään vankilasäännöt! Laitoin tuossa aiemmin onnellisen kuvan metsäsekoilustani, mutta sen jälkeen jouduin kevyin perustein suihkuun. Miten voi joutua pesulle, jos turkkiin on jäänyt ainoastaan 1,3 litraa kuravettä, 7 oksaa ja vähän multaa.”

Artikkeliin tehty lisäys allergioihin liittyen 17.10.2018 kello 11.12.

Kommentti

19.03.2019 11:37

Oi vaalihuuma, missä viivyt?

Suomessa vieraileva turisti ei huomaa mistään, että eduskuntavaaleihimme on alle kuukausi aikaa. Milloin vaalimainonta käynnistyy toden teolla?