Viimeisimpänä tällä viikolla käynnistyi HSL:n imagokampanja, jonka keskiössä on Suomen eturivin artisteille tekemistään musiikkivideoista tunnetun Viivi Huuskan ohjaama 60-sekuntinen filmi ja Lauri Erikssonin valokuvat, jotka sisältävät vahvat viitteet taiteen historiaan.

Filmin tuotannosta vastasi Mjölk.

Lue lisää: Sherpa antoi kilpailija TBWA:n suunnitella itselleen mainoksen – riemastuttava lopputulos pysyi salassa h-hetkeen saakka

HSL:n viestintäpäällikkö Sari Kotikangas kertoo, että Parhaat matkat tehdään yhdessä -nimeä kantava kampanja on temaattisesti jatkoa HSL:n viime vuonna tekemälle kampanjalle.

HSL:n liikenteessä tehdään yli miljoona matkaa päivässä. Yksi kampanjan ulottuvuuksista on tuoda esille, kuinka matkustaminen joukkoliikenteessä voi olla arjen ympäristöteko.

Samanaikaisesti kampanja toimii sekä yksilöllisellä että sosiaalisella tasolla.

”Tuomme mukana olevien henkilöiden kautta esille, kuinka matkat ovat yksilöllisiä kokemuksia ja myös elämyksiä. Samalla ne ovat sosiaalisia kokemuksia. Suomalaiset eivät aina välttämättä puhu paljon, mutta pieni katse tai hymy synnyttää myös hyviä kokemuksia”, Kotikangas kertoo M&M:lle.

Sherpan luova johtaja Marko Vuorinen kertoo, että toimisto lähti kampanjassa liikkeelle nimenomaan ajatuksesta, että vaikka matka julkisissa on yhteinen, se on samalla yksityinen.

”Kampanja esittelee valikoiman erilaisia henkilöitä matkustamalla juuri omalla tyylillään. Suuri osahan meistä naulitsee katseensa puhelimen näytölle, mutta matka voi tarjota myös tarvitun hengähdyshetken, jonka aikana ehtii keskittyen vastata tärkeään työmeiliin”, havainnollistaa Vuorinen.

”Matka julkisilla ei ole vain siirtymätaival, vaan toimii oikein oivallettuna mieluisten asioiden mahdollistajana. Julkisilla liikkuminen läpi metropolialueen on jatkuvasti helpompaa, joten bussimatka tai metrokyyti ei ole arjen häiriötekijä tai hidasta sen rullausta”, hän jatkaa.

Aktiivinen kampanjavaihe kestää marraskuun puoliväliin saakka. Kampanjaan kuuluu elokuva- ja tv-mainontaa, mainontaa sosiaalisessa mediassa sekä ulkomainontaa.

”Tämä on teemoiltaan pidempään kestävä kampanja, joka tulee näkymään varmasti myös jatkossa joissakin toteutuksissa. Tässä vaiheessa kampanjan mediabudjetti on 200 000 euroa”, kertoo Sari Kotikangas.

Käynnistynyt imagokampanja tukee HSL:n strategisia tavoitteita.

”Julkinen liikenne ei ole pelkästään Helsingin metropolialueen selkäranka, vaan haluamme olla aidosti rakentamassa maailman toimivinta kaupunkiseutua, joka kantaa ekologista ja sosiaalista vastuuta. Yli miljoona matkaa päivässä HSL:n liikenteessä on valtaisa määrä. Sherpan kanssa löydetty tekemisen tyyli ja tapa tukevat hyvin visiomme toteutumista”, Kotikangas kertoo.

Marko Vuorinen kertoo, että kumppanuus HSL:n kanssa on Sherpan vision näkökulmasta erittäin oleellinen.

”Olemme jo kauan saaneet tehdä töitä muu muassa Helsingin kaupungille, Vihreille ja vaikka Lonnan saarelle, eli tahoille, joilla on merkittävä vaikutus siihen, millaista meidän jokaisen arki on ja millaisessa maailmassa elämme.”

”Työ HSL:n kanssa tarjoaa taas uuden näkökulman meidän jokaisen metropolialueella asuvan hyvinvoinnin rakennuspalikoihin. Työmäärällisesti HSL on työllistänyt Sherpan tiimiä sopimuksen allekirjoitushetkestä lähtien kirjaimellisesti lähes joka päivä. Jatkuva tekeminen on mahdollistanut sen, että olemme nopeasti löytäneet asiakkaan kanssa brändin tavoitteisiinsa ja arvoihin sopivan tavan tehdä yhdessä hommia”, kertoo Vuorinen.

Vuonna 2009 perustettu Sherpa on 23-henkinen itsenäinen luova toimisto, jonka liiketoiminnan painopistealueet ovat markkinoinnin strategiat, luova konseptisuunnittelu sekä design ja liikkuva kuva.

Toimiston asiakkaita ovat edellä mainittujen ohella muun muassa Paulig ja Paroc.

Toimiston liikevaihto tilikaudella 2018 oli 2,62 miljoonaa euroa. Myyntikate oli 1,8 miljoonaa euroa ja liiketulos 150 000 euroa.