Strategiat on tehty muutettaviksi. Siltä ainakin vaikuttaa, kun japanilainen Marie Kondo avaa verkkokaupan, josta voi ostaa sisustustuotteita ja muotia.

Kauppa on osa yhteistyötä japanilaisen verkkokauppajätti Rakutenin kanssa. Kondo julkisti yhteistyön muutamia kuukausia sitten.

Oman verkkokaupan avaaminen on pienimuotoinen yllätys. Menestyskirjailija ja suositun Netflix-ohjelman tähti Kondo on tullut tunnetuksi siivousguruna, joka auttaa ihmisiä pääsemään eroon ylimääräisistä tavaroista. Jää fanien päätettäväksi, vetääkö verkkokauppa maton alta konmarittajilta.

BBC:n mukaan Kondon kaupassa tulee olemaan yli 100 tuotetta, jotka ”säkenöivät iloa”. Mukana mallistossa on muun muassa tuoksukynttilöitä, tote-laukkuja sekä luonnollisesti erilaisia säilytysratkaisuja. Brittimedian mukaan esimerkiksi mainittu hajukynttilä maksaa Kondon kaupassa noin 77 euroa.

Verkkosivuillaan Marie Kondo kirjoittaa, että hänen siivousfilosofiassaan ei koskaan ole ollut kyse siitä, että tavaroista halutaan eroon, vaan siitä, että oppii tunnistamaan, mikä itselle tuottaa iloa.

Kondon kirjoja on käännetty myös suomeksi. Maailmalla hänen siivousoppaansa ovat myyneet miljoonia. Kirjasuosion pohjalta hän sai oman sarjansa Netflix-palveluun.