Kauppa

Pekka Lähteenmäki 27.11.2017 15:05

Sirkkaleipä ylitti uutiskynnyksen maailmalla

Fazer

Useat kansainväliset lehdet uutisoivat Fazerin heinäsirkkoja sisältävästä leivästä.

Guardian, Newsweek, Time, BBC, Toronto Star ja...Deathrattlesports.com.

Loppuviikon uutinen Fazerin uudesta hyönteisjauhetta sisältävästä leivästä levisi maailmalla kuin sirkkaparvi. Näyttää siltä maailma janoaa rouheista, suutuntumaltaan mukavaa leipää – joka sisältää 70 jauhettua kotisirkkaa.

Tai ainakin ihmiset haluavat lukea siitä. Fazerin tavoitteet ovat kuitenkin korkeammalla.

Yhtiö on panostanut viime vuosina paljon innovaatioihin ja aikoo kansainvälistyä keihäänkärkituotteilla. Tuskinpa mikään sopii tähän hankkeeseen paremmin kuin Sirkkaleipä, jonka Fazer kehuu olevan maailman ensimmäinen hyönteisleipä.

Lokakuussa Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum kertoi Talouselämälle, että yhtiö tavoittelee satojen miljoonien uutta liiketoiminta-aluetta aivojen hyvinvointia parantavasta Brainfoodista ja kasvi- ja kaurapohjaisista elintarvikkeista, joista juuresleipä on esimerkki.

"Kuluttajan ruokatottumukset muuttuvat aika paljon tällä hetkellä. Meidän pitää miettiä missä bisneksessä haluamme pitkällä tähtäimellä olla ja mistä se kasvu tulee. Se vaatii uudistumista ja jotta yritys voi uudistua, tarvitaan pieniä vallankumouksia siellä täällä", Vitzthum kertoi.

Pieneksi vallankumoukseksi Sirkkaleipää voikin sanoa. Fazerin tavoitteet koko Foods Lifestyle -liiketoiminta-alueelle ovat korkealla.

"Tarkoitus on, että viiden vuoden sisällä sen liikevaihto olisi satoja miljoonia euroja. Ambitio on korkealla. Siksi Suomen markkina ei riitä, vaan haluamme saman tien kansainvälistyä. Uusia tuotteita pitäisi tulla jo ensi vuoden alussa. Niitä on todella paljon työn alla", Vitzthum sanoi.

Tätähän maailman ruokapula juuri kaipaa ja sen myös monet artikkeli toteavat. Miltä se maistuukaan?

"Teimme rouheisen leipätaikinan lisäämään maukkautta ja parantamaan suutuntumaa. Lopputulos on herkullinen ja ravinteikas. Sirkkaleipä on hyvä proteiinin lähde. Hyönteiset sisältävät myös hyviä rasvahappoja, kalsiumia, rautaa ja B12-vitamiinia”, kuvasi Fazer Leipomot Suomen innovaatiojohtaja Juhani Sibakov.

Lähde: Kauppalehti

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö