"Liputus aiheuttaa säännöllisesti päänvaivaa meille suomalaisille ja saamme viikoittain tiedusteluja liputussäännöistä. Me halusimme helpottaa liputukseen liittyvää painetta ja korostaa, että liputus on iloinen ja arvokas asia, jonka ei tule aiheuttaa ylimääräistä stressiä", kertoo tiedotteessa erityisasiantuntija Hanne Huvila sisäministeriöstä.

Uutta liputusohjeissa on se, että ne on kuvittanut Finnish Nightmares -sarjakuvista tunnetuksi noussut Karoliina Korhonen.

Finnish Nightmares -sarja kertoo stereotyyppisestä suomalaisesta Matista, ja sarjakuva leikittelee suomalaisten ujoudella.

"Liputus olisi ihan varmasti juuri sellainen asia, joka aiheuttaisi Matille tukalaa oloa. Aiheeseen olikin helppo tarttua ja on mukava kuvittaa tällainen suomalaisia ihan oikeassa elämässä pohdituttava aihe", Korhonen kertoo.

Korhonen on kuvittanut liputuskohtauksi yhteensä viisi kappaletta.

Sisäministeriö haluaa innostaa suomalaisia liputtamaan itselle tärkeiden arvojen ja ilonaiheiden puolesta osana Suomi100-juhlavuotta.

Jos omaa lippusalkoa ei syystä tai toisesta löydy, voi kampanjasivulla liputtaa myös digitaalisesti.

"Yksityishenkilölle tärkein muistisääntö on tämä: Liputtaa voi vaikka joka päivä, kunhan muistaa laskea lipun pimeän tultua alas. Eikä senkään tarvitse tapahtua minuutilleen oikein, pääasia on, että liputamme meille tärkeiden asioiden puolesta", Huovila sanoo.