Sosiaalinen media

Antti Kailio 8.8.2018 15:14

Snapchatilla on takanaan synkkä vuosineljännes – kolme miljoonaa käyttäjää kaikkosi palvelusta

Colourbox

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun yhtiö on kertonut käyttäjämäärän kutistumisesta.

Suosittu pikaviestipalvelu Snapchat menetti kolme miljoonaa käyttäjää vuoden toisella neljänneksellä, kertoo Recode. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun yhtiö on kertonut käyttäjämäärän kutistumisesta.

Vertailun vuoksi kaksi vuotta sitten palvelu kertoi 21 miljoonasta uudesta käyttäjästä samaisen vuosineljänneksen aikana. Tuolloin palvelun suosio oli voimakkaassa kasvussa ennen listautumista pörssiin vuoden 2017 maaliskuussa.

Sovelluksen kehittänyt yhtiö Snap kieltäytyi Facebookin tekemästä ostotarjouksesta, jonka seurauksena Facebook kopioi Snapchatin tarinaominaisuuden sekä Facebook- että Instagram-palveluihinsa.

Yhtiön mukaan käyttäjät eivät ole pitäneet sovelluksen uudesta ulkoasusta, joka julkaistiin aiemmin tänä vuonna. Osia vanhasta ulkoasusta on pyritty palauttamaan laajan epäsuosion takia.

Sijoittajien kannalta Snapchatin vaikeudet ovat huolestuttavia. Optimistit näkevät asian niin, että Snapilla on vielä paljon tilaa kasvaa. Käyttäjämäärien kääntyminen laskuun sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa vain 1,5 vuotta pörssilistauksen jälkeen ei kuitenkaan vaikuta lupaavalta.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kommentti

22.02.2019 11:44

Epäonnistumisen jalo taito

Tieteessä epäonnistunut koe on arkipäivää. Haluttuun lopputulokseen pääseminen edellyttää lähes aina vähintään yhtä päin seiniä mennyttä testiä. Tätä viisautta hyödyntävät myös modernit, menestyvät yritykset.