Konsepti on saanut inspiraationsa tubettaja Inari Fernándezin perheen elämänmuutoksesta kertovasta Vaihtovuosi Sodankylässä -somerealitysarjasta. Sarjan päätavoite on kertoa lapsiperhearjesta, palveluista ja mahdollisuuksista Sodankylässä sekä houkutella sitä kautta ihmisiä ajattelemaan Sodankylää työskentely- ja asumiskuntana.

Fernándezin sarjan sisältöjä on katsottu ensimmäisen viiden kuukauden aikana eri somekanavista yli 23 miljoonaa kertaa ja ansaitun median näkyvyyden arvoksi on laskettu yli 440 000 euroa. Sarja jatkuu heinäkuun loppuun saakka.

Vaihtovuosi Sodankylässä -sivusto kokoaa keskitetysti yhteen paikkaan tiedot, mitä Sodankylään muuttaja tarvitsee muuttopäätöstä tehdessään: avoimet työpaikat, asunnot, tiedot kouluista ja päiväkodeista sekä muista tarvittavista palveluista. Tarvittaessa muuttajaa autetaan kunnasta myös henkilökohtaisesti.

”Haluamme houkutella ihmisiä viettämään oman lyhyemmän tai pidemmän vaihtovuotensa Sodankylässä. Kunnassa on tarjolla töitä laajasti etenkin hoitoalalla, kaivosalalla ja matkailualalla työskenteleville ja myös etätyöt hoituvat helposti nopeilla nettiyhteyksillä. Vakinaisten tehtävien lisäksi kunnassa on paljon sijaisuuksia. Ja ehkäpä lyhyempi “vaihto” innostaa miettimään myös pysyvämpää elämänmuutosta”, henkilöstöpäällikkö Minna Seppälä sanoo tiedotteessa.

Huutava pula Sodankylässä on hoitoalan ammattilaisista. Heille kunta tarjoaa pääsiäisen aikaan ekstraporkkanana viikon ylimääräisen majoitusedun.

”Minivaihtovuoden voi aloittaa vaikka jo tulevana pääsiäisenä, jolloin sijaistarve on kova. Silloin tarjoamme nopeimmille hoitoalan hakijoille mahdollisuuden viettää työrupeaman yhteydessä ylimääräisen viikon Lapin kimppakämpässä ilmaiseksi”, Seppälä lupaa.

Lue myös: Tubettaja Inari Fernández rakastui Sodankylään ja haluaisi jäädä Lappiin: "Koen olevani vaikuttajamarkkinoinnin lähettiläs täällä”