Joukko helsinkiläisiä ravintola- ja tapahtuma-alan toimijoita on ostanut Sofia Future Farmin liiketoiminnan Töölö Urban/Nordic Urban -konsernilta.

Kyseessä ovat Helsingin Torikortteleissa sijaitsevat historialliset tilat, jotka ovat aiemmin olleet Stockmannin, Kiseleffin gallerian ja Helsingin kaupungin museon käytössä. Vuodesta 2018 Sofiassa on ollut co-working -tilat, tapahtuma-, kokous- ja ravintolatoimintaa.

”Tällainen konsepti on ollut mielessäni jo vuosia, ja olen työskennellyt osa-aikaisena vetäjänä Sofia Future Farmilla lokakuusta lähtien. Ajatus on matkan varrella kehittynyt. Olen tykästynyt konseptiin kovasti”, yksi uusista omistajista, Mikko Leisti kertoo.

Leisti on ollut monessa helsinkiläisessä toiminnassa mukana, mm. Oodin perustava konsepti, Art goes Kapakka, suunnittelutoimisto Pluto Finland ja ravintola Helmi ovat meriittejä matkan varrelta. Leisti vastaa nyt Sofia Future Farmin konseptisuunnittelusta ja tapahtumatoiminnan kehittämisestä. Mitään radikaalia muutosta konseptiin ei ole tulossa.

”Perusliiketoimintamalli on hyvä. Tila on upea, persoonallinen ja historiallinen, joten kehittämistä täytyy miettiä sitä kautta.”

Sofia Future Farmin liiketoiminnan pyörittämistä varten perustettiin uusi yritys, Helsinki Group Oy. Siinä omistajina ovat Leistin lisäksi Kim Heiniö, joka on osakkaana myös Soupster Family -ravintoloissa ja Wonderland co-working -tiloissa, sijoittaja Mika Salokangas, Son of a Punch Oy:n ja Via Tribunalin toimitusjohtaja Sami Benamed sekä australialainen sijoittaja Justin Punch.

Lisää tunnettuutta ja toimintaa

Tavoitteena on vilkastuttaa toimintaa aamuisin ja iltaisin, ja ravintolatoiminnan konsepteja mietitään uusiksi.

”Pohjatyö on hyvin tehty, ja sen päälle on nyt hyvä rakentaa ja kehittää. Ylipäänsä tunnetuksi tekeminen on ajatuksissa, että ihmiset tietäisivät Sofian olevan olemassa”, Leisti jatkaa.

Iltaisin tiloissa on enimmäkseen ollut yksityistilaisuuksia, mutta ohjelmatarjontaa on tarkoitus jatkossa laajentaa.

”Ilta on ollut hyvin tyhjänä tähän asti, ja siihen aiotaan kehittää nyt jotain uutta. Mutta en osaa vielä sanoa, millaista toimintaa on tulossa.”

Aamupäivään on tulossa Aamunavaus-konsepti, jossa voidaan pitää infotilaisuuksia ja lanseerauksia.

Uudistuvan konseptin kehittämiseen on tarkoitus osallistaa myös tiloissa työskentelevä yhteisö.

”Siellä on paljon pieniä yrityksiä ja asiantuntijoita monilta eri toimialoilta. Toivon, että heidän joukostaan voitaisiin ammentaa ja nostaa co-workingin ajatusta uudella tavalla esiin. Se on hirveän hyvä tapa tehdä töitä myös tulevina aikoina”, Leisti sanoo.

Leistin mukaan Sofian co-working -tiloissa työskentelee tällä hetkellä säännöllisesti noin 150 henkilöä kuukausittain. Ravintolatilat ja Kiseleffin galleria ovat nyt koronan vuoksi kiinni, mutta jäsenille avoimet yhteistyöskentelytilat ovat auki. Leisti on toiveikas sen suhteen, että uusi konsepti olisi käytössä jo elo-syyskuussa.

Sofia Future Farmin entinen omistaja Töölö Urban/Nordic Urban -konserni keskittyy jatkossa Allas Sea Pool -hankkeiden kehittämiseen ja kansainvälistämiseen.