Kerää ja skannaa -pilotti käynnistyy Prisma Riihimäessä marraskuun alussa. Asiakas voi skannata omat ostoksensa jo myymälää kiertäessään. Kassalle päästyään asiakkaan tarvitse enää maksaa ne.

Vastaavanlaiset palvelut ovat olleet suosittuja esimerkiksi Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.

Riihimäen Prismassa käsiskannerit ja ohjeet palvelun käyttämiseen on sijoitettu molempien sisäänkäyntien läheisyyteen. Myymälän henkilökunta opastaa asiakkaita palveluun rekisteröitymisessä ja laitteen käytössä.

"Meillä on 150 skanneria ja saman verran skanneritelineellä varustettuja ostoskärryjä”, prismajohtaja Jarmo Piiroinen kertoo.

Asiakas ottaa marketin sisäänkäynniltä mukaansa käsiskannerin ja skannaa kaupassa ostoksensa sitä mukaa, kun kerää niitä ostoskassiinsa. Käsiskannerin palautuspiste on itsepalvelukassojen luona. Palautuksen yhteydessä asiakas tulostaa koontikuitin, jonka hän maksaa kassalla.

Ensimmäisellä käyttökerralla palveluun rekisteröidytään S-etukortilla. Rekisteröityminen tapahtuu erillisellä rekisteröitymispäätteellä myymälässä. Käyttäjän on oltava täysi-ikäinen.

Seuraavilla käyttökerroilla tunnistautuminen onnistuu näyttämällä laitteelle S-etukorttia.

Käsiskanneri on otettu käyttöön myös Olarin Prismassa Espoossa. Kokeiluun ovat tulossa myös Vallilan S-market Helsingissä sekä Keljon Prisma Jyväskylässä.