Yhdysvalloissa etenkin nuorison keskuudessa erittäin suosittu demokraattipoliitikko Alexandria Ocasio-Cortez on käyttänyt sosiaalista mediaa onnistuneesti viestintään kannattajiensa kanssa. Nyt somen on aika kuitenkin painua taka-alalle AOC:n elämässä.

Ocasio-Cortez kertoi ”Skullduggery”-podcastissa lopettaneensa Facebook inkäytön ja vähentäneensä muutenkin somen käyttöä. Vaikka henkilökohtaisesti AOC palvelusta poistuukin, se säilyy edelleen alustana, jolla esimerkiksi pidetään esillä hänen Green New Deal -kampanjaansa, kertoo Washington Post.

Vasta 29-vuotias kongressiedustaja seuraa päätöksellään paitsi teini-ikäisiä, myös useita muita näkyviä hahmoja, jotka ovat päättäneet poistua Facebookista. Palvelun ovat jättäneet taakseen esimerkiksi Apple nperustajana tunnettu Steve Wozniak ja WhatsApp in perustajiin kuulunut Brian Acton.

Ocasio-Cortez on ilmeisen huolissaan ylenmääräisen facebookkailun aiheuttamista vaaroista ihmisen terveydelle. Hän kertoo pitävänsä sosiaalista mediaa todellisena terveysriskinä kaikille ihmisille iästä riippumatta. Negatiivisiin vaikutuksiin kuuluvat hänen mukaansa esimerkiksi masennus ja ahdistuneisuus.

AOC:n uraa ja elämää pääsee edelleen seuraamaan Twitter in ja Instagram in puolella, joihin hän kertoo tekevänsä kaikki päivitykset itse. Twitterin käytön hän kuitenkin kertoo rajaavansa tästedes vain työpäiville, lyhyitä viikonloppuvilkaisuja lukuun ottamatta.