Lemmikkieläinten musiikkimakua ei ole tieteellisesti tutkittu, mutta musiikkipalvelu Spotifyn teettämän kyselyn mukaan lemmikkieläinten omistajat uskovat lemmikkieläinten ja musiikin väliseen yhteyteen.

Nyt julkaistut Pet Playlists -soittolistat tarjoavat algoritmein kuratoidun sekoituksen musiikkia, joka perustuu Spotify-käyttäjän aiempiin musiikkimieltymyksiin sekä hänen lemmikkieläimensä ominaisuuksiin. Jokainen Pet Playlist -soittolista koostuu noin 30 kappaleesta, jotka perustuvat kuuntelijan aiempaan musiikkimakuun sekä musiikkiin, josta heidän lemmikkinsä todennäköisemmin pitää persoonallisuutensa ja ominaisuuksiensa perusteella. Esimerkiksi energiselle koiralle suunnattu soittolista pitää sisällään nopeatempoisia kappaleita, kun taas ujolle kissalle on tarjolla rauhallisempaa musiikkia.

Spotifyn mukaan lemmikkien omistajat haluaisivat lemmikkiensä arvostavan musiikkia yhtä paljon kuin he itse. Maailmanlaajuinen nettikysely paljastaa, että 71 prosenttia lemmikkien omistajista soittaa musiikkia lemmikeilleen, kahdeksan kymmenestä uskoo lemmikkiensä pitävän musiikista ja suurin osa omistajista uskoo musiikin laskevan eläimen stressitasoa, ilahduttavan niitä ja tarjoavan seuraa. Lisäksi, lähes 50 prosenttia lemmikinomistajista kertoo lemmikkinsä pitävän jostakin tietystä kappaleesta tai musiikkityylistä – suosituimpana klassinen musiikki ja pehmeä rock.

Pet Playlists -soittolistojen kokoamista varten Spotify konsultoi musiikkitieteilijä David Teieä, Amerikan kansallisen sinfoniaorkesterin sellistiä, joka on toiminut lajikohtaisen musiikin pioneerina ja säveltänyt kaksi kissoille suunnattua albumia. Teie avasi lajien tyypillisimpiä suosikki- ja inhokkipiirteitä musiikkiin liittyen; esimerkiksi koirat voivat kokea matalassa rekisterissä soivan musiikin uhaksi. Eläimille suunnatut soittolistat on luotu algoritmien avulla, joten Teien osaaminen on vaikuttanut algoritmien määrittämiseen.