Musiikkipalvelut

Teemu Laitila 20.2.2018 17:09

Spotify kaavailee uutta aluevaltausta

Colourbox
Äänet herättävät tunteita ja niitä voidaan käyttää myös makujen korostamisessa. Näin osoittavat myös ISA:n finaaliin nousseet kampanjat.

The Guardian ja musiikkialan julkaisut arvelevat työpaikkailmoitusten perusteella, että Spotifyssa on käynnissä kaiutinprojekti.

Ruotsalainen musiikin suoratoistopalvelu Spotify on julkaisemassa omaa kaiutinta. Jos laite tulee markkinoille, kyse olisi Spotifyn ensimmäisestä fyysisestä laitteesta. Tähän saakka yhtiö on luottanut kumppaneidensa laitteisiin musiikkipalvelunsa tuomiseksi kuluttajien saataville.

Tiedot Spotifyn kaiutinprojektista perustuvat yhtiön julkaisemiin työpaikkailmoituksiin. Niistä kirjoittavat muun muassa The Guardian ja musiikkialan julkaisut.

Rekrytointi-ilmoitusten mukaan Spotify työstää uutta tuotetta, jota se kuvaa ”kategorioita määrittäväksi”. Se vertaa laitteen uutuusarvoa älykelloinnostuksen aloittaneeseen Pebble Watchiin, älykaiuttimien ensimmäiseen hittiin Amazon Echoon ja Snapchatin kehittäjän erikoisiin kuvaulaseihin Spectaclesiin.

Jo viime keväänä yhtiö haki tuotepäällikköä laiteprojektiin. Tehtäväksi mainittiin muun muassa ominaisuuksien määrittely laitteistolle sekä sen käyttämälle ohjelmistolle. Nyt yhtiö hakeei henkilöä vastaamaan muun muassa hankintaketjun hallinnasta, mikä viittaa siihen, että Spotify on valmis aloittamaan laitteen tuotannon.

Spotify ei ole kommentoinut asiaa.

Spotify on muodostunut valtaoassa maailmaa standardiksi suoratoistopalveluiden joukossa. Siksi esimerkiksi Spotify-tuen puuttuminen Applen tuoreesta HomePodista on kerännyt kritiikkiä. Yhdysvalloissa Apple Music on nykyiselä kasvutahdillaan ohittamassa Spotifyn kesään mennessä, mutta muualla maailmassa Spotify on edelleen selvä ykkönen.

Spotify on myös listautumassa pörssiin.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö