Vuosi 2019 lähenee loppuaan, ja Spotify on paljastanut palvelunsa kuunnelluimmat artistit ja kappaleet tältä vuodelta. Spotifyn kuunnelluimpien artistien listalla Suomen kärkipaikkaa pitää hallussaan tänä vuonna kuudennen albuminsa kesäkuussa julkaissut JVG. Rata/Raitti albumin ensimmäinen single “Ikuinen vappu” on myös vuoden striimatuin kappale.

JVG:n lisäksi kuunnelluimpien artistien listalla ovat mukana jo uransa lopettanut kestosuosikki Cheek, viime vuoden komeetta Pyhimys, Suomessa useaan otteeseen vieraillut Post Malone ja tämän vuoden suurin tulokas Billie Eilish, jonka single Bad Guy on myös Suomen toiseksi striimatuin kappale. Tiensä suomalaisten sydämiin lauloivat myös viime aikoina Helsingissä konsertoineet Ariana Grande ja Malmin lentokentän kahdesti täyttänyt Ed Sheeran.

Maailmalla kuunneltiin Post Malonea ja Billie Eilishia

Maailmanlaajuisesti kärkipaikkaa pitää tänä vuonna ensimmäistä kertaa Post Malone. Tähden kappaleet ovat keränneet yhteensä yli 6,5 miljardia kuuntelukertaa. Post Malone julkaisi uusimman levynsä vain 3 kuukautta sitten, ja se on lyhyessä ajassa kirinyt vuoden toiseksi kuunnelluimmaksi albumiksi koko maailmassa.

Vuosi 2019 oli myös vahvojen naisäänten juhlaa, ja listan kakkossijan nappasikin Billie Eilish. Vasta 17-vuotiaan Eilishin nousukiito maailmanlaajuiseksi viraali-ilmiöksi on kantautunut monien korviin, mistä kertovat artistin yli 6 miljardia kuuntelukertaa. Eilishin albumi When we all fall asleep, where do we go? on vuoden 2019 kuunnelluin albumi Spotifyssa, ja artisti on tämän myötä ensimmäinen nainen, joka on saavuttanut Spotifyn Wrapped-listan albumikuunteluiden piikkipaikan. Mitalikolmikkoa täydentää Ariana Grande albumillaan Thank u, next, jota on soitettu tänä vuonna kolmanneksi eniten koko maailmassa.

Kappaleiden osalta kuuntelukertojen piikkipaikan saavutti Shawn Mendesin ja Camila Cabellon kesän ykköshitti Señorita, jota kuunneltiin yli miljardi kertaa. Viiden suosituimman kappaleen joukkoon mahtuvat myös Billie Eilishin Bad Guy yli 990 miljoonalla kuuntelulla, Post Malonen ja Swae Leen elokuvasta Spiderman: Into the Spider-Verse tuttu kappale Sunflower, Ariana Granden 7 rings sekä Lil Nas X:n ja Billy Ray Cyruksen Old Town Road – Remix.

Myöhemmin tällä viikolla Spotify julkaisee henkilökohtaiset ”Wrapped”-listat jokaiselle kuuntelijalleen. Lista tarjoaa dataa käyttäjän kuunnelluimmista kappaleista, artisteista, podcasteista ja genreistä sekä knoppitietoja muun muassa siitä, kuinka monta minuuttia musiikkia käyttäjä on kuunnellut vuoden aikana ja mitkä kappaleet hän on merkinnyt suosikeikseen.

Ensimmäistä kertaa kuuntelijat pääsevät tarkastelemaan tietoja suoraan Spotifyn sovelluksesta mobiililaitteella tai tabletilla sekä Spotifyn Wrapped-nettisivulta. Tämän lisäksi Spotify luo käyttäjälle sosiaaliseen mediaan sopivia kortteja, joilla voi viestiä vuoden musiikillisesta matkastaan Instagramissa, Facebookissa, Twitterissä ja Snapchatissa.

Vuosikymmenen päättymisen kunniaksi Spotify julkaisee tänä vuonna henkilökohtaisen Wrapped-listan lisäksi My Decade Wrapped -listan, joka tarjoaa käyttäjille katsauksen vuosikymmenen aikana eniten kuunnelluista kappaleista, albumeista, artisteista ja podcasteista.