Musiikkipalvelut

Ari Karkimo 4.12.2018 08:27

Spotify lanseeraamassa uuden, mielenkiintoisen ominaisuuden – saattaa vaikuttaa hyvinkin tutulta

Colourbox

Spotify haluaa luonnollisesti säilyttää asemansa maailman suurimpana musiikkipalveluna, vaikka toiminta ei tuotakaan muuta kuin tappiota. Puolustusasemia ollaan kohentamassa.

Omimman palvelun valitseminen suoratoistomusiikin lähteeksi oli pitkään aika lailla makuasia: kaikkien kuukausihinta oli jokseenkin sama ja kaikista löytyivät pitkälti samat levyt ja kappaleet.

Vähän kerrassaan on musiikkipuolelle hiipinyt sama ilmiö, jonka kanssa moni tuskailee videopuolella. Ei ole enää yhtä palvelua, josta saisi kaiken haluamansa, vaan massia pitäisi polttaa entistä enemmän useaan eri tilaukseen. Musiikkipuolella on tämän tästä nähty yksinoikeusdiilejä, joiden perusteella odotetun hittijulkaisun voi kuunnella vain ja ainoastaan yhdestä palvelusta.

Ilmeisesti tätä vastaan Spotify on kehittelemässä uutta temppua. Android and me -sivusto on saanut vihiä, että Spotify olisi testaamassa mahdollisuutta viedä itse musiikkia kuunneltavakseen palvelun kautta. Jos asiakkaalla on esimerkiksi cd artistilta, jonka tuotantoa ei palvelussa ole, hän voi siirtää kappaleet sinne omaan käyttöönsä.

Kuulostaako tutulta? Applen tuotteiden käyttäjien mielestä saattaa hyvinkin kuulostaa. Jo vuosia sitten iTunesiin saattoi ladata oman musiikkikokoelmansa vieläpä niin, että jos levy/kappale jo löytyi iTunesista, sitä ei tarvinnut ladata iCloudiin.

Tämä oli käytössä jo ennen Spotifyn pääkilpailijaksi nousseen Apple Music -palvelun käynnistämistä. Nyt Apple Musicin tilaajat voivat toistaa sekä suoratoistopalvelussa olevaa että iCloud-pilveensä tallentamaansa musiikkia samalla tavalla kaikissa päätelaitteissaan.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö