Spotify n ja levyttävien artiestien välisistä suhteista artistiyhteyksistä vastaava johtaja Troy Carter on kertonut jättävänsä yhtiön. Asiasta kertovat muun muassa AdAge, Reuters ja Variety.

Carter jatkaa yhtiön mukaan vuoden loppuun saakka neuvonantajan roolissa. Spotifyn toimitusjohtaja Daniel Ek kiittää Carteria yhtiön eteen tekemästään työstä.

"Troy on kaikillta mittareilla tehnyt merkittävän vaikutuksen Spotifylla. Kun hän liittyi tiimiimme, artistien keskuudessa vallitsi yleisesti ottaen skeptinen asenne musiikin suoratoistopalveluja kohtaan. Troylla on ollut merkittävässä roolissa tämän käsityksen muuttamiseksi", Ek kommentoi.

Vuonna 2016 Spotifyn palvelukseen astunut on toiminut sillanrakentajana Spotifyn ja luovan yhteisön välillä. Hän on ollut rakentamassa tiimiä, joka pyrkii läheisempään yhteistyöhön suositun musiikkipalvelun ja levy-yhtiöiden välillä. Hänen aikanaan Spotify on kasvattanut liikevaihtoaan sekä listautunut keväällä New Yorkin pörssiin.

"Olen ylpeä siitä, mitä olemme saavuttaneet, mutta kun niin paljon on saavutettu, oli oikea hetki siirtyä päivittäisestä työstä neuvonantajan rooliin", Carter kommentoi.

Carterin lähtöä on levy-yhtiöiden piirissä odoteltu, sillä hänen ja Spotifyn sukset menivät ristiin, kun Spotify otti aiemmin keväällä käyttöön uudet linjaukset, jotka perustuvat vihasisältöihin ja vihaan perustuvaan käyttäytymiseen.

Spotify hyllytti uuden linjauksensa mukaisesti joidenkin artistien musiikit palvelustaan. Näin kävi muun muassa R&B-laulaja R. Kellylle, jota on #MeToo-kampanjan hengen mukaisesti julkisuudessa syytetty naisten seksuaalisesta ahdistelusta. Spotify kevensi linjauksiaan myöhemmin ja ilmoitti hyllyttävänsä jatkossa vain kappaleet, joiden "pääasiallainen tarkoitus yllyttää vihaan tai väkivaltaan".

Carter ei pitänyt Spotifyn linjauksesta ja kävi tämän jälkeen musiikkialan kollegoidensa kanssa avointa keskustelua mahdollisesta lähdöstään. Spotify ei halunnut kommentoida, vaikuttivatko nämä erimielisyydet Carterin lähtöpäätökseen.

Troy Carter on musiikkialan konkari ja toiminut muun muassa kansainvälisesti menestyneiden poptähtien Lady Gaga n ja John Legend in managerina.