Musiin suoratoistopalvelulla Spotify lla on jo 100 miljoonaa aktiivista käyttäjää, yhtiö paljasti maanantaina. Edellisen kerran yhtiö on kertonut käyttäjälukemistaan runsas vuosi sitten, jolloin määrä oli 75 miljoonaa. Spotify on siis kasvanut mukavasti vaikka se on joutunut kilpailemaan uusien yrittäjien kuten Apple Musicin kanssa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Spotifyn kuukausimaksullisten käyttäjien määrä oli maaliskuussa 30 miljoonaa, mikä on alan isoin lukema. Siitä huolimatta Spotify ei ole onnistunut nousemaan kannattavaksi.

Spotify maksaa 80 prosenttia liikevaihdostaan korvauksina levy-yhtiöille. Myös kansainvälinen laajentuminen vaatii rahaa. Viime vuonna yhtiö teki 184,5 miljoonan dollarin verran tappiota.

Engadget spekuloi, että Spotifylla on vaikeuksia houkutella suurta käyttäjämääräänsä maksamaan palvelusta. Se olisi tarpeellista, jos yhtiö aikoo olla kannattava pidemmällä aikavälillä, Engadget kirjoittaa. Spotify on isoista musiikkipalveluista ainoa, joka tarjoaa myös ilmaisen mainosrahoitteisen vaihtoehdon.

Lähde: Tivi