Lifestyle

M&M 13.11.2017 16:58

Spotifylta uusi aluevaltaus – Suoratoistopalvelun kautta voi jatkossa ostaa kauneustuotteita

Spotify

Monipuolistamalla tarjoamaansa Spotify pyrkii vähentämään arvostelua, jota se on saanut artistien tekijänoikeuskorvauksista koko olemassaolonsa ajan.

Kyseessä on TechCrunchin mukaan laajentunut yhteistyö Spotifyn ja artistien oheistuotteita kauppaavan Merchbarin välillä. Spotify aloitti viime vuonna tiettyjen artistien oheistuotteiden myynnin heidän profiilisivujensa kautta.

Oheistuotteiden ohella Mechbar laajentaa tuotevalikoimaansa niin, että artistin fanit voivat nyt myös ostaa hänen "lookinsa". Näin ollen Spotifyssa olevien artistien profiilisisvujen kautta voi hankkia esimerkiksi artistien suosimia kosmetiikkatuotteita.

Merchbar tekee yhteistyötä arvostetun brittimaskeeraja Pat McGrathin sekä yhdysvaltalaisen laulaja ja lauluntekijä Maggie Lindemannin kanssa.

"Digitaalisen maskeerauksen aikakaudella, jolloin fanit etsivät välitömtä glamouria, haluan aina tavoittaa fanit sitä kanavaa pitkin, jossa he ovat kaikkein aktiivismpia. Kumppanuussuhde Spotifyn on erittäin tärkeä, koska se yhdistää kauneuden ja musiikin kokonaan uudella tavalla. Tällaista ei ole tehty koskaan ennen. Olen innoissani siitä, että tästä on vihdoin tullut totta", McGrath kommentoi yhteistyötä.

Useiden tähtien maskeeraajana toiminut McGrath on perustanut omaa nimeään kantavan yrityksen, Pat McGrath Labsin. Yritys aloittaa kumppanuuden Spotifyn kanssa myymällä muun muassa kolmea eri huulipunan sävyä sekä kulmakyniä muiden kauneudenhoitotuotteiden ohella, kertoo TechCrunch.

Spotify ei kasvata saa suoria tuloja alustansa kautta suoritettujen ostotapahtumien kautta. Tarkoituksena on tarjota artisteille mahdollisuuksia tienata enemmän rahaa Spotifyn kautta.

Spotify on koko historiansa ajan saanut osakseen arvostelua, jonka mukaan musiikin suoratoistopalvelu maksaa artisteille liian vähän korvauksia soitetusta musiikista.

Kyseessä on siis jo pidempään jatkunut kasvojenkohotusoperaatio, jonka uusin luku on yhteistyö McGrathin ja Lindemannin kanssa. Spotify pyrkii kehittämään tapoja, joilla artistit voisivat hyötyä palvelusta muulla tavoin kuin suorien tekijänoikeusmaksujen kautta.

Vaikka Spotify ei saa omaa osaansa myyntituloista, se voi hyötyä yhteistyöstä myös rohkaisemalla artisteja nostamaan palvelua esille omassa markkinoinnissaan sekä houkuttelemalla palvelun pariin uusia käyttäjiä, joita kiinnostavat musiikin ohella muut tuotteet.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö