Musiikin suoratoistopalvelu Spotifyn hinnat tulevat nousemaan, kirjoittaa TechCrunch. Tieto perustuu yhtiön toimitusjohtaja Daniel Ekin osavuosikatsauksen yhteydessä antamiin kommentteihin.

Yhtiö raportoi kolmannen kvartaalin tuloksestaan torstaina. Käyttäjämäärä nousi vuosineljänneksen aikana kuudella miljoonalla, mutta tuotot heikkenivät ja osakekurssi laski. Spotify on vihjaillut hintojen nostolla koko vuoden ajan osavuosikatsausten yhteydessä.

Ek ei kertonut tarkemmin, kuinka paljon hinnat nousevat, mutta toimitusjohtaja oli varsin selkeäsanainen siitä, että muutos tulee tapahtumaan ennen pitkää.

Hintojen nosto hyödyttäisi yhtiötä erityisesti sellaisilla markkina-alueilla, joissa palvelun suosio on jo valmiiksi korkealla eikä kilpailijoiden uhka ole suuri. Suomi lienee yksi näistä maista, sillä palvelu on meillä ollut jo vuosien ajan selkeä markkinajohtaja.

Yhtiö on nostanut perhetilauksen hintaa monissa maissa viime aikoina. Vuosi sitten perhetilauksen hinta nousi Suomessakin 14,99 eurosta 16,99 euroon.

Hinnankorotuksilla yhtiö pyrkii tiettävästi paikkaamaan talouttaan, joskin koronapandemian aiheuttamassa lamassa hinnankorotukset saattavat vähentää uusien asiakkaiden halukkuutta tilata palvelua.