Musiikki

Elina Hakola 27.12.2017 15:46

Spotifyn suosituin joululaulu on tuonut Mariah Careylle 60 miljoonaa dollaria

Mariah Careyn All I want for Christmas -kappaletta on kuunneltu 210 miljoonaa kertaa Spotifyssa. Artisti on tienannut vuonna 1994 levytetyn biisin rojalteilla valtavan summan.

Pohjoisen pimeissä ja sateisissa maissa joululauluja kuunnellaan paljon.

Spotifyn 13 suosituinta joululaulua on kerännyt miljardi soittokertaa musiikkipalvelussa. Suosituin niistä, Mariah Careyn vuonna 1994 levyttämä All I Want For Christmas on kerännyt näistä 210 miljoonaa soittokertaa. Carey on tienannut tuolla vartissa kirjoitetulla kappaleella 60 miljoonan dollarin, eli 50 miljoonan euron edestä rojalteja, kertoo The Economist-lehti.

Lehti on saanut tilastotietoja Spotifylta, minkä mukaan ruotsalaiset ja norjalaiset kuuntelevat joululauluja eniten. Brasiliassa vain yksi joululaulu mahtuu 150 kuunnellun kappaleen joukkoon. Economistin mukaan tämä on yllättävää, koska maassa on paljon kristittyjä.

Uskonto, sää ja päivänvalon määrä näyttävät olevan merkittäviä tekijöitä käyttäytymisessä. Joululaulut ovat sitä suositumpia, mitä pimeämpää ja märempi keli maassa on.

Economistin 25 pohjoisen pallonpuoliskon esimerkkimaan joukossa jokainen tunti pimeää lisää joululaulujen kuuntelua kolmella prosentilla. Vesisateen vaikutus on puoli prosenttia.

Joululauluja kuunnellaan myös eniten viikonloppuisin.

Lähde: Talouselämä

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö