Yhteistyöt

M&M 17.8.2017 12:40

Sprite-etiketit julistavat JVG:n sanomaa

Coca-Cola Suomi
JVG:n muodostavat räppärit Jare Brand ja VilleGalle.

Suomen Coca-Colan Sprite-pullojen kyljissä näkyy syksyllä rap-duo JVG:n sanoituksia.

Limsapullojen etiketteihin painettavat sanoitukset valikoituivat äänestyksen kautta. Jare Brandin ja VilleGallen muodostaman JVG:n sanoituksista ”Kyllä täällä tarkenee ja ”Voitolla yöhön” saivat eniten mainintoja kisassa.

"En ihmettele valintoja, kertovathan nämä valitut JVG:n lyriikat paljon suomalaisesta kansanluonteesta. Niistä on tullut puhekieleen vakiintuneita sanontoja, jotka elävät omaa elämäänsä myös laulujen ulkopuolella", brändivastaava Laura Smolander Suomen Coca-Colalta kertoo tiedotteessa.

Äänestyksessä voittoon noussut Tarkenee-kappale julkaistiin heinäkuussa 2015. VilleGalle kertoo tiedotteessa, että kappale oli alun perin "pelkkä läppä". Voitolla yöhön -kappale taas tuli julki loppuvuonna 2013.

Pohjois-Amerikassa myytävissä Sprite-pulloissa on aiemmin nähty artistien sanoituksia, mutta Suomessa JVG-yhteistyö on ensimmäinen laatuaan.

Amerikkalainen Kurtis Blow oli ensimmäinen rap-artisti, jonka kanssa Sprite teki yhteistyötä vuonna 1986. Myöhemmin vuonna 1994 Sprite ryhtyi yhteistyöhön Pete Rock & C.L. Smoothin, A Tribe Called Questin, Grand Puban ja Nasin kanssa tekivät Spriten kanssa yhteistyötä. Tämän jälkeen Sprite on solminut rap-kumppanuudet muun muassa Rakimin ja Missy Elliotin kanssa.