"Vähittäiskaupan toimintaympäristö on muuttunut koronavirusvaikutuksista johtuen hyvin nopeasti, ja arvioimme, että nykytilanne vaikuttaa nopealla aikataululla merkittävästi myyntiimme. Tässä haastavassa tilanteessa sopeuttamistoimenpiteet ovat valitettavasti välttämättömiä yhtiön toimintaedellytysten turvaamiseksi", Stockmannin toimitusjohtaja Jari Latvanen sanoo tiedotteessa.

Koronavirustilanteen aiheuttamien negatiivisten taloudellisten vaikutusten minimoimiseksi Stockmann sopeuttaa henkilöstöresurssejaan heikentyneeseen kysyntään ja käynnistää yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön määräaikaisista lomautuksista. Yhteistoimintaneuvottelut käynnistyvät 23. maaliskuuta. Neuvottelut koskevat yhtiön koko tavarataloliiketoimintaa ja sen henkilöstöä Suomessa, yhteensä noin 1 400 henkilöä.

Tämänhetkisen arvion mukaan lomautukset toteutettaisiin siten, että kaikki yhteistoimintaneuvottelun piirissä olevat henkilöt lomautettaisiin enintään 90 päivän jaksoksi. Neuvottelut alkavat 23.3.2020 ja niiden arvioidaan kestävän enintään kaksi viikkoa. Vastaavia henkilöstön sopeuttamistoimia tehdään myös Stockmannin Baltian toiminnoissa.