Yrityssaneeraukseen hakeutunut tavarataloketju Stockmann on nimennyt toimittaja ja kirjailija Maria Veitolan vierailevaksi luovaksi johtajaksi 28. elokuuta alkaen. Samaan aikaan avautuu myös Style by Maria Veitola -pop up, joka esittelee Veitolan valitsemia suosikkituotteita Stockmannin valikoimista. Pop up on avoinna lokakuun loppuun saakka Helsingin keskustan tavaratalon neljännessä kerroksessa.

“Pop-up on vähän kuin oma kotini. Siellä on sulassa sovussa kaikenlaisia värikkäitä asioita, jotka tuovat mulle hyvää mieltä. On ihanaa, kun arkisetkin esineet ovat hauskoja: talouspaperiteline voi hyvin olla porkkanan muotoinen! Unelmoin, että mun pop-upissa vierailu on kävijälle pieni aivojen tuuletus, inspiroiva mielen keikautus ja väriterapia”, Veitola kertoo Stockmannin tiedotteessa.

Veitolan mukaan Stockmannilla on merkittävä rooli helsinkiläisessä kaupunkikulttuurissa, ja siksi hän on innoissaan pestistään vierailevana luovana johtajana.

Stockmannin kaupallisista toiminnoista vastaavan johtajan Tove Westermarckin mukaan Veitola rakentaa omannäköisiään kokonaisuuksia Stockmannin tuotevalikoimasta. Lisäksi osa Veitolan tehtävää luovana johtajana on ideoida ja tuottaa sisältöä Stockmannin eri kanaviin ja verkkosivulle.

”Se on jokapäiväistä inspiroivaa tekemistä, jossa ollaan asiakkaisiin yhteydessä sekä digitaalisesti kuvin ja tekstein että fyysisesti tavarataloissa”, Westermarck kertoo.

Westermarckin mukaan Veitolalla on myös iso rooli Stockmannin tämän syksyn muotinäytöksessä. Veitola toimii näytöksen emäntänä, sisääntulojen suunnittelijana ja stailaajana.

”Hyväksi havaittu toimintamalli”

Elokuussa valmistuneen selvityksen mukaan Stockmannin saneeraustarve perustuu liialliseen velkaantumiseen, epäonnistuneisiin liiketaloudellisiin päätöksiin ja koronaviruspandemian aiheuttamaan äkilliseen myynnin laskuun sekä tavarataloissa että Lindexin liiketoiminnassa sekä edellä mainituista aiheutuneeseen maksukyvyttömyyteen.

Westermarck ei kommentoi nimityksen yhteyttä Stockmannin taloudelliseen tilanteeseen. Westermarckin mukaan Stockmannilla on positiivisia kokemuksia aikaisemmista vastaavista yhteistöistä Meeri Koutaniemen ja Seela Sellan kanssa.

”Jatkamme hyväksi havaittua toimintamallia, jossa tuodaan mielenkiintoisia ja tyylillisesti inspiroivia yhteistyökumppaneita osaksi meidän tekemistä.”