Stockmann

Talouselämä 23.5.2014 11:10 päivitetty 4.2.2016 09:33

Stockmannin toimitusjohtaja eläkkeelle - strategia menee uusiksi

Stockmannin toimitusjohtaja Hannu Penttilä jää eläkkeelle vuoden lopussa.

Toimitusjohtaja Hannu Penttilä on ilmoittanut Stockmannin hallitukselle jäävänsä eläkkeelle 31.12.2014. Penttilän toimitusjohtajakautta jatkettiin toistaiseksi hänen sopimuksenmukaisen eläkeikänsä täytyttyä keväällä 2013.

”Hannu Penttilä on tehnyt Stockmannilla yli 35 vuoden uran eri johtotehtävissä, ja hänen 13 vuoden toimitusjohtajakautensa on ollut poikkeuksellisen pitkä. Tuona aikana Stockmann on muuttunut kotimarkkinayrityksestä kansainväliseksi vähittäiskauppakonserniksi. Lindexin osto ja Pietarin Nevsky Centre -kauppakeskuksen rakentaminen olivat uskaliaita ja onnistuneita toimenpiteitä. Haluan lämpimästi kiittää Hannua jo tässä vaiheessa hänen merkittävästä työstään yhtiön kehittämiseksi”, Stockmannin hallituksen puheenjohtaja Kaj-Gustaf Bergh sanoo.

Stockmannin hallitus on päättänyt käynnistää nykyisen strategian arviointi- ja muutosprosessin, jonka lopputuloksella voi olla merkittäviä vaikutuksia nykymallisen liiketoiminnan rakenteisiin. Tavoitteena on hyväksyä uusi konsernin strategia seuraavan kuuden kuukauden kuluessa. Uuden toimitusjohtajan hakuprosessi etenee strategiatyön rinnalla ja on yhteydessä sen lopputulokseen.

Hallitus osallistuu aktiivisesti strategiaprosessin johtamiseen. Strategiaprosessin vetäjänä toimii hallituksen jäsen Kjell Sundström. Hänet on palkattu yhtiöön strategiajohtajaksi 6–12 kuukauden määräaikaiseen työsuhteeseen. Sundström raportoi tehtävässään hallituksen puheenjohtajalle.

Tavarataloryhmän johtaja Maisa Romanainen ja muotiketjut-liiketoimintayksikön johtaja Göran Bille vastaavat strategiatyöstä omissa yksiköissään, yhdessä talousjohtaja Pekka Vähähyypän kanssa.

Lähde: Talouselämä

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö