Hiihtäjät Aino-Kaisa Saarinen ja Perttu Hyvärinen sekä mäkihyppääjä Niko Kytösaho istuttivat tiistaina männyntaimia Lahden Salpausselän hiihtolajien MM-kisa-alueelle.

Huippu-urheilijat ryhtyivät puuhaan Lahden vuoden 2017 MM-kisojen pääyhteistyökumppanin Stora Enso n aloitteesta. Mukana tempauksessa olivat Hiihtoliitto ja Protect Our Winters Finland -organisaatio.

Tempauksella yhteistyökumppanit kampanjoivat ilmaston lämpenemistä vastaan ja talvilajien säilymisen puolesta. Stora Enso haluaa myös viestiä vastuullisen metsänhoidon roolista ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.

"Suomalaisena yhtiönä ja Lahden MM-kisojen yhteistyökumppanina haluamme omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että metsistä, lumisista talvista ja hiihtämisestä pääsevät nauttimaan myös tulevat sukupolvet", Stora Enson metsäpäällikkö Jorma Länsitalo sanoo tiedotteessa.

Stora Enso tukee kansainvälistä Protect Our Winters -liikettä, joka kannustaa talviurheilun ystäviä ja talvilajien parissa toimivia yrityksiä toimimaan yhdessä ilmastonmuutosta vastaan. Saarinen, Hyvärinen ja Kytösaho toimivat POW-lähettiläinä.

"Talvien lämpeneminen on konkreettinen asia itselle, se vaikuttaa suoraan omaan työhön, hiihtämiseen. Olen 15 vuoden aikana nähnyt, miten jäätiköt sulavat ja muuttuvat. Nykyisin emme pääse syyskuussa esimerkiksi Ramsaun jäätikölle ja suksille, vaan hiihdämme pidempään rullasuksilla", maastohiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen sanoo.

POW on talviurheilun ystävien perustama ja vetämä liike, joka toimii Suomen lisäksi Yhdysvalloissa, Ranskassa, Itävallassa, Norjassa ja Ruotsissa.