Laatujournalismiin keskittyvän verkkojulkaisun Long Playn juttuja tulee saataville myös digitaaliseen kirjapalveluun Storyteliin. Storytelissä julkaistaan aluksi valikoima suosituimpia Long Play -artikkeleita, mutta tulevaisuudessa yhä suurempi osa Long Playn sisällöstä on tarkoitus tuoda myös Storyteliin. Artikkelit julkaistaan Storytelissä sekä äänikirjoina että e-kirjoina.

Long Play on julkaissut tammikuusta 2013 alkaen tutkivaa journalismia, laajoja reportaaseja, henkilökuvia, esseitä ja muita pitkiä juttuja digitaalisessa muodossa. Kuunneltuna yksi artikkeli kestää noin tunnin.

Long Playn päätoimittaja Antti Järvi kertoo, että he ovat julkaisseet heinäkuusta 2017 alkaen jokaisen uuden jutun myös äänikirjana. Jo sitä ennen juttuja oli silloin tällöin julkaistu audioversioina.

“Kuunneltavien juttujen suosio oli selvästi kasvussa. Nykyään tilaajistamme moni valitsee tekstin sijaan kuunneltavan jutun”, Järvi kertoo tiedotteessa.

Järven mukaan yhteistyön aloittaminen Storytelin kanssa on ilo.

”Tarve taustoittaville, faktaan perustuville jutuille on suurempi kuin koskaan, ja yhteistyön avulla löydämme varmasti uusia kuulijoita Long Playn laatujournalismille”, hän jatkaa.

Storytelin kustannuspäällikkö Mirka Vesala kertoo, että suomalaiset kuuntelevat paljon tietokirjallisuutta.

“Viihteen ja kevyen sisällön rinnalla on mahtavaa tarjota käyttäjillemme myös tutkittua tietoa koukuttavassa muodossa”, Vesala toteaa.

Artikkelikokonaisuus julkaistaan Storytelissä perjantaina 11. lokakuuta. Se sisältää muun muassa Antti Järven, Anu Silfverbergin ja Tommi Uschanovin kirjoittamia artikkeleita. Niiden aiheet vaihtelevat amerikkalaisesta politiikasta psykopaattien aivoihin ja tanskalaiseen spermapankkiin. Osan artikkeleista lukee ääneen näyttelijä Ville-Veikko Nieminen, osan lukevat Long Playn omat toimittajat.