Media

Mikko Asunta 27.6.2018 14:40

STT-konkari arvioi: Sanoma-kauppa saattaa olla uutistoimiston viimeinen oljenkorsi

Suomen tietotoimiston enemmistöosuuden siirtyminen Sanoman omistukseen yllätti myös tietotoimistoa vuosikymmeniä läheltä seuranneen tohtori Risto Jussilan.

STT:ssä 30 vuotta työskennellyt Risto Jussila tutki tietotoimiston lähimenneisyyttä vuonna 2015 julkaistussa väitöskirjassaan "Nuorallakävelyä uutismaailmassa – Suomen Tietotoimiston yhteiskunnallinen rooli 1956–1981".

Hänen mukaansa STT on perinteisesti ollut mediatalojen yhteisomistuksessa.

"Äkkiseltään tuntuu aika yllättävältä, vaikka lähiaikoina se onkin ollut lähinnä kolmen talon omistuksessa, ", Jussila sanoo.

Yllättävän kaupasta tekee Jussilan mukaan se, että Helsingin Sanomat luopui yli kolme vuotta sitten STT:n uutispalvelun käytöstä, vaikka jatkoikin tietotoimiston alaisen Lehtikuvan asiakkaana.

Jussila arvelee, että kaupan on luultavasti katsottu olevan viimeinen oljenkorsi talousvaikeuksista kärsineelle STT:lle.

"Voisin kuvitella, että se olisi neuvoteltu niin, että tämä olisi ainoa keino, miten STT voisi jatkaa."

Jussila uskoo, että STT:llä on edelleen tärkeä rooli Suomen mediakentällä.

"Se on monelle lehdelle aivan välttämätön väline. Kyllä se [STT:n loppuminen] merkitsisi monen lehden tilanteen huonontumista", Jussila sanoo.

Sanoma Media Finland kertoi tänään ostaneensa Turun Sanomilta ja Alma Medialta näiden osuudet Suomen Tietotoimistosta. Sanoman omistusosuus STT:stä on nyt 75,4 prosenttia, kun se aiemmin oli noin kolmannes.

Markkinointi & Mainonta kuuluu Alma Media -konserniin.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö