Suomen Tietotoimisto nimitti elokuun alussa pidetyssä ylimääräisessä yhtiökokouksessaan miesvaltaisen hallituksen.

Hallituksen kokoonpanoa täydennettiin, koska Alma Median ja TS-yhtymän edustajat erosivat hallituksesta Sanoma n ostettua niiden STT-osakkeet.

Hallituksen kokoonpanoon reagoitiin sosiaalisessa mediassa välittömästi.

Tämän viikon maanantaina hallitus järjestäytyi lopullisesti ja sen puheenjohtajaksi nimitettiin Sanoman kaupallinen johtaja Petteri Putkiranta.

Miltä miesvaltaisesta hallituksesta käyty keskustelu on kuulostanut, STT:n hallituksen puheenjohtaja Petteri Putkiranta?

"Rehellisesti täytyy todeta, että emme osanneet odottaa tällaista keskustelua, mutta ei se yllätä. Mielestäni keskustelu on ollut täysin aiheellinen. Asiat eivät muutu, ellei niihin puututa. Tämä on ollut hyvä muistutus meille, että sukupuolitasa-arvo on aina hyvä pitää agendalla."

Miksi sukupuolten välinen tasa-arvo ei näy hallituksen jäsenvalinnoissa?

"Mediayritysten johto on miesvaltaista. Siitä se suuresti johtuu. Se oli virhe, että asiaan ei kiinnitetty huomiota."

Olisiko hallitukseen pitänyt ottaa mukaan naisia?

"Sanoisin niin, että hallituksen sukupuolijakauma ei ole ihanteellinen. Se ei vastaa minun eikä muidenkaan [hallituksen jäsenten] näkemystä parhaiten toimivasta johtoryhmästä."

Miten media-alan päättäviin asemiin saadaan enemmän naisia?

"Hyvä uutinen on, että määrä on [naisten määrä johtavissa asemissa] on kasvanut. Ainakin määrä näyttää kasvaneen. Sanomalla mediaa johtavat naiset. Merja Ylä-Anttilasta tuli Ylen toimitusjohtaja ja Hesarin toimituspäälliköstä Erja Yläjärvestä tuli Iltalehden vastaava päätoimittaja. Kyllähän asiat muuttuvat, mutta ne voisivat muuttua nopeamminkin. Asian nostaminen esille on hyvä opetus meille STT:n hallituksessa."

STT:n hallituksen muodostavat Ylen vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen, Sanoman kaupallinen johtajat Petteri Putkiranta ja Kari Mononen, Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi, Keskisuomalaisen vastaava päätoimittaja Pekka Mervola, MTV:n vastaava päätoimittaja Tomi Einonen ja Iltasanomien vastaava päätoimittaja ja kustantaja Tapio Sadeoja.