Suomen tuore pääministeri Alexander Stubb ei ole enää samanlainen Twitter in valtias kuin vielä viime vuonna.

Tänä vuonna tehdyn Twiplomacy-selvityksen perusteella Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves on nimittäin tällä hetkellä EU-maiden johtajista aktiivisin tviittaaja. Viime vuonna Stubb piti tuota paikkaa.

Ilves tviittasi selvityksen mukaan keskimäärin yli 31 kertaa päivässä, kun Stubbin tulos jäi hieman reiluun kahdeksaantoista.

Tuore pääministeri jo maailman viidenneksi suosituin

Yksi suosiotaan maailman nopeimmin kasvattavista tviittaajista on Intian toukokuussa valittu pääministeri Narendra Modi.

Modilla on jo lähes viisi miljoonaa seuraajaa, mikä on melkein yhtä paljon kuin Valkoisella talolla. Twitter pyöristää näin suuret seuraajaluvut, minkä vuoksi suoraan Twitterin kotisivuilta katsottuna näyttää siltä, että molemmilla on 4,98 miljoonaa seuraajaa.

Maailman viisi seuratuinta johtajaa ovat Yhdysvaltain presidentti Barack Obama, paavi Franciscus, Indonesian presidentti Susilo Bambang Yudhoyono sekä Valkoinen talo ja Narendra Modi.

Twiplomacy-selvityksen toteuttaa vuosittain viestintätoimistoketju Burson-Marsteller.

Tänä vuonna tiedot kerättiin kesäkuussa valtioiden ja hallitusten päämiesten, ulkoministerien ja eri instituutioiden yhteensä 643 Twitter-tililtä 161 eri maassa.