Subtv:n kanavailme uudistuu syyskauden alkaessa maanantaina 29.8., jolloin kanava nousee nykyisistä vedenalaisista näkymistä maan pinnalle. Uuden kanavailmeen pysyviä elementtejä ovat asuaan ja asentoaan muuttava puu, puun juuret sekä huone, jonka seinät muistuttavat ajan kuluvasta. Muuttuvaa ovat erilaiset vuodenaikojen vaihteluun, luontoon ja kanavan sisältöön liittyvät elementit.

Ideat ovat peräisin Lapuan Alajoelta, josta Subtv:n kanava-AD Seppo Välimäki on kotoisin.

”Tykkäsin lapsena kulkea luonnossa Lapuan Alajoella. Siellä ei paljon puita ollut, maisemaa hallitsivat laajat peltoaukeat. Muistan, miten hieno näky oli suuri yksinäinen puu pellolla seisomassa”, Välimäki kertoo luomisprosessistaan Subtv:n tiedotteessa.

Ilmeen äänimaailma rakentuu Seppo Välimäen säveltämästä musiikista, jonka inspiraationa ovat pohjalaisen seinäkellon ja puun äänet.

”Lapsuuskodissani Lapualla on aina ollut seinäkello, siellä se tikittää tänäkin päivänä. Jos kuulet kellon äänen, on hiljaista. Kello johdattaa omille juurille, taaksepäin. Subtv:n uudessa äänimaailmassa seinäkellon äänet ovat tärkeitä”.