Animaatiostudio Anima Vitae on suomalainen yritys. Se tekee sarjan kaksi ensimmäistä tuotantokautta, joissa molemmissa on 13 jaksoa.

Anima Vitaella on toimistot Helsingissä ja Kuala Lumpurissa . Studio tuottaa omia elokuvia sekä työskentelee yhteistyössä eräiden menestyneimpien USA-lähtöisten studioiden kanssa. Anima Vitae tunnetaan parhaiten elokuvasta Niko – lentäjän poika (Niko & The Way To The Stars ja USA:ssa Flight Before Christmas), joka on myyty yli 100 maahan ja saanut lukuisia palkintoja.

Anima Vitae valikoitui sarjan tekijäksi voitettuaan kymmenen vaiheen pitchausprosessin. Mahdolliset kumppanit oli kutsuttu esittämään ideansa siitä, kuinka Muumi-perhe ystävineen kuvitetaan ja esitellään uudella tavalla, uusin keinoin uudelle fanien sukupolvelle.

Kolmelta loppusuoralle päässeeltä studiolta pyydettiin lyhyet näyteanimaatiot, joiden avulla arvioitiin studion luovaa ja teknistä kykyä saada Muumilaakson hahmot eloon. Studiot saivat tietoa Muumipeikon henkilöhahmosta ja kuvauksen tämän vahvuuksista, heikkouksista ja häntä ohjaavista emootioista.

Studioita myös pyydettiin esittämään joukko erilaisia animaatioliikkeitä; kuinka Muumipeikko kävelee, juoksee ja poimii tavaran käteensä. Tehtävänä oli kertoa Muumipeikon luonteesta liikkeiden ja ruumiinkielen kautta. Tässä Anima Vitae onnistui tuottaja John Woolley n mukaan muita paremmin. Näyte osoitti Wololleyn mukaan herkkää ymmärrystä Muumipeikon luonteesta ja oli lisäksi hauska.

"Monet tiimin jäsenistä ovat kasvaneet Suomessa, joten Tove Jansson in maailma on heille tuttu jo lapsuudesta. He ymmärsivät kirkkaasti, miten tärkeää on heijastaa Toven alkuperäisten tarinoiden sofistikoitunut ja kontrastinen maailma: valo ja hämärä, auringonpaiste ja varjot, vaihtuvat vuodenajat. Heidän animaationäytteensä ylitti kaikki odotuksemme , Emmy®-palkittu tuottaja Woolley kertoo tiedotteessa.

Anima Vitae Animaation päällikkö Antti Haikala kertoo yrityksen edustajien ja tiimin jäsenien olevan otettuja valinnasta.

"Meillä on intohimoa tähän hankkeeseen ja siksi olemme hyvin onnellisia ja kiitollisia mukaanpääsystä. On ollut suuri ilo aloittaa yhteistyö Gutsyn tiimin kanssa”, sanoo Anima Vitae Animaation päällikkö Antti Haikala.

Kansainvälisen levityksen saavaa koko perheelle suunnattua Muumilaakso-sarjaa tähdittävät Britanniassa ääninäyttelijöinä muun muassa Taron Egerton Muumipeikon roolissa, Rosamund Pike Muumimamman roolissa ja Kate Winslet Vilijonkkana. Suomalaiset ääninäyttelijät valitaan ensi keväänä.

Muumilaakso-tiimiin kuuluvat Gutsy Animations -yhtiön luova johtaja ja vastaava tuottaja Marika Makaroff, Oscar®-palkittu ohjaaja Steve Box ja Emmy®-palkittu kirjoittajakaksikko Mark Huckerby ja Nick Ostler. Animaatiosarjaa on kehitetty yhteistyössä Yle Draama n kanssa ja Tove Janssonin ja hänen veljensä Lars Janssonin 1950-luvulla perustaman Moomin Characters -yhtiön tuella.