Lisätyn todellisuuden markkinointiratkaisuja tekevä Arilyn on tehnyt yhteistyösopimuksen kanadalaisen pakkausprinttien valmistajan CCL:n kanssa.

CCL valmistaa esimerkiksi erilaisia etikettejä sekä elintarvike- ja lääkepakkauksia.

New Yorkista tavoitettu Arilynin toimitusjohtaja Emmi Jouslehto kertoo M&M:lle, että kyseessä on yhtiön viisivuotisen historian mittavin sopimus. Arilyn ja CCL allekirjoittivat yhteistyösopimuksen tammikuussa.

”Pidämme sopimusta kiihdytyskaistana yrityksellemme. Pääsemme tämän sopimuksen avulla niihin neuvottelupöytiin, joihin ajattelimme pääsevämme vasta vuosien kuluttua."

Käytännössä yhteistyö tarkoittaa, että CCL myy Arilynin tuotteita lisäpalveluna omille asiakkailleen. Yhtiön asiakkaita ovat esimerkiksi Coca-Cola ja Danone.

"Älypakkausten kehittäminen ja kuluttajien sitouttaminen brändin pariin ovat tärkeitä asioita CCL:n asiakkaille”, Jouslehto avaa.

Jouslehdon mukaan sopimuksen rahallista arvoa on vielä vaikea arvioida. Vaikutukset voivat olla kuitenkin merkittävät, sillä CCL toimii ympäri maailmaa.

"Sopimuksella voi olla myös kerrannaisvaikutuksia, koska voimme saada CCL:n asiakkaista hyviä referenssejä."

Arilyn teki viime vuonna reilun 671 000 euron liikevaihdon (vahvistamaton). Yhtiön tulos jäi noin 211 000 euroa (vahvistamaton) miinuksella viime. Suomessa Arilyn on tehnyt AR-toteutuksia muun muassa Arlalle, Nokialle ja Helsingin Sanomille.