Matkailumarkkinat

M&M 9.12.2016 08:45 päivitetty 9.12.2016 08:48

Suomalainen matkailuyritys valtaa markkinoita ja suunnittelee rajua laajentumista

Markus Lehti
Raya Divers sukeltamassa suosituilla Phi Phi saarilla, jonne tehdään retkiä Phuketista, Krabilta ja Koh Lantalta.

"Valtasimme markkinoita solmimalla uusia laajennettuja matkatoimistosopimuksia Euroopan isojen toimijoiden, TUI Nordicin ja Thomas Cookin kanssa", kertoo Raya Diversin toimitusjohtaja.

Thaimaassa toimiva suomalainen matkailuyritys Raya Divers aikoo ryhtyä kunnianhimoiseen markkina-alueen laajentamiseen.

Raya Diversin tähtäimessä on laajentua Eurooppaan, Venäjälle, Kiinaan ja Australiaan.

Uudistuksen yksi osa on se, että yhtiön pitkäaikainen yhteistyökumppani yrittäjä Petri Ahoniemi liittyi marraskuussa yhtiön yhdeksi pääomistajista Janne Miikkulaisen ja Jani Mäkisen rinnalle.

Ahoniemi osti vajaat 40 prosenttia osakekannasta yhtiöstä vetäytyneiltä osakkailta.

Ahoniemi ryhtyy kehittämään yhtiön tulevaisuutta kohti uusia markkinoita, tuotteita ja tuottavuutta muiden pääomistajien sekä toimitusjohtaja Jiri Wikcströmin kanssa.

”Suomalaisten ja erityisesti Aurinkomatkojen suosion saavuttamisen jälkeen valtasimme markkinoita solmimalla uusia laajennettuja matkatoimistosopimuksia Euroopan isojen toimijoiden, TUI Nordicin ja Thomas Cookin kanssa”, Wickström sanoo tiedotteessa.

”Nyt Raya Divers laajentaa markkina-aluettaan uusilla sopimuksilla ja uudenlaisella verkkokaupalla. Euroopan lisäksi matkailijoita houkutellaan Kiinasta, Venäjältä ja Australiasta.”

Raya Divers on ollut toiminnassa melkein 20 vuoden ajan. Yhtiö alkoi kaveriporukalla, ja aluksi asiakkaat koostuivat lähinnä suomalaisista.

Yhtiö on tästä kasvanut toimimaan viidessä eri Thaimaan-kohteessa, ja se kertoo tarjoavansa loma-aktiviteetteja vuosittain 20 000 asiakkaalle.