WordDive-ohjelmistoyrityksen mobiilisovellus on voittanut suomalaislähtöisen, kansainvälisen Quality Innovation Award -palkinnon. Sovellus opettaa käyttäjää puhumaan englantia tekoälyn avulla.

"Vieraiden kielten puhuminen on monille vaikeaa niin Suomessa kuin ulkomailla: kieltä oppii paljon helpommin kirjoittamaan ja lukemaan kuin puhumaan. Tekoälysovelluksemme antaa käyttäjälleen henkilökohtaista palautetta ääntämisestä kuin yksityisopettaja. Lopputuloksena puhumisen arkuus vähenee ja käyttäjä saavuttaa opiskelu- tai työelämässä vaadittavan sujuvan kielitaidon ennätysajassa, jopa kuukaudessa tai parissa”, WordDiven toimitusjohtaja Timo-Pekka Leinonen kertoo tiedotteessa.

Yritys on hakenut tekoälyominaisuudelleen patenttia USA:ssa.

"Globalisaatio on lisännyt kaikkialla kielitaidon tarvetta, ja sujuva englannin kielen taito avaa ovia parempiin työ- ja opiskelupaikkoihin, parempaan palkkaan ja elämänlaatuun. Innovaatiollemme on huomattava maailmanlaajuinen kysyntä, onhan jopa kaksi kolmasosaa maailman kaikesta kieltenopetuksesta englantia”, Leinonen sanoo.

Quality Innovation Award on vuosittain järjestettävä kilpailu, jossa palkitaan innovaatioita ympäri maailman. Kilpailuun osallistui tällä kertaa yhteensä 508 erilaista innovaatiota 19 eri maasta.

Quality Innovation Awardissa on kahdeksan kilpailusarjaa. Kansainvälisessä finaalissa eri sarjojen voittajat kustakin osallistujamaasta kisaavat toisiaan vastaan.

"Kovatasoisen kilpailun globaali voitto on iso askel meille ja kunnianosoitus koko Suomen koulutussektorille. Olemme hyödyntäneet sovelluksen suunnittelussa suomalaisten opettajien ja mobiilikehittäjien maailmallakin arvostettua ammattitaitoa. Innovaatiota on kehitetty yhdessä Tampereen yliopiston kanssa Business Finlandin tuella ja pilotoitu Suomessa ja Saksassa”, Leinonen kertoo.

Sovelluksella lähes miljoona käyttäjää

Englannin lisäksi WordDivella on nettikursseja muihin kieliin sekä abiturienteille suunnatut, suositut valmennuskurssit. Yrityksen ohjelmilla kieliä opiskelee yli 800 000 käyttäjää 150 maassa.

Tuomariston palkitsemisperusteiden mukaan tekoälysovellus on käyttäjälleen huomattavasti edullisempi kuin perinteinen tapa opiskella englantia. Sovellusta voi hyödyntää ajasta, paikasta ja henkilöstä riippumatta.

Quality Innovation Award on järjestetty vuodesta 2007. Kilpailun on kehittänyt suomalainen Laatukeskus, joka vastaa edelleen kilpailun toteuttamisesta kansainvälisesti. Kilpailu alkoi alun perin kansallisena, mutta se on myöhemmin laajentunut 18 muuhun maahan.

"Sadat innovaattorit eri puolilta maailmaa ovat osallistuneet Quality Innovation Awardiin saadakseen puolueetonta arviointia ja tunnustusta työlleen. Suomen tasavallan presidentti on allekirjoittanut voittajien sertifikaatit kilpailun alusta alkaen”, Laatukeskuksen toimitusjohtaja Tani Järvinen kertoo tiedotteessa.

Ennen WordDivea kilpailun globaalin ykkössijan ovat suomalaisyrityksistä saavuttaneet mm. Stora Enso Packaging, Vaisala, Sandvik Mining and Construction, Genelec, Espoon kaupunki ja Innofactor.