Kartonki on ilmastoystävällinen kasvipohjainen pakkausmateriaali, joka edistää ympäristön kannalta kestävää kiertotaloutta. Ingmanin jäätelöiden yhden litran pakkauksien raaka-aine pohjautuu jatkossa täysin uusiutuviin lähteisiin.

Stora Enson tuottaman kartongin puu tulee kestävästi hoidetuista metsistä, joiden uudistamisesta huolehditaan hakkuiden jälkeen. Kartongilla on puun alkuperäketjun varmistava FSC Mix -sertifikaatti.

Myös elintarvikepakkauksissa usein käytetty fossiilinen PE-muovikerros on Ingmanin uusissa yhden litran jäätelökartongeissa korvattu kasviperäisellä suojakerroksella, joten uusiutumattomia luonnonvaroja ei käytetä lainkaan. Suojakerroksen raaka-aine on sokeriruoko, jota saadaan elintarvikejalostuksen sivutuotteena.

Kartongin raaka-aineena käytetty puu sitoo ilmakehästä hiilidioksidia, jonka hiili varastoituu puusta valmistettuihin materiaaleihin ja tuotteisiin. Kierrättämällä kartongin varmistetaan samalla, että hiili pysyy sidottuna seuraavan polven tuotteisiin ja hiilijalanjälki mahdollisimman pienenä.

Ingman-jäätelön uusi pakkaus vastaa ympäristötietoisten kuluttajien tarpeisiin, koska se on valmistettu ympäristöystävällisesti uusiutuvista ja kierrätettävistä materiaaleista, kertoo Sari Häkli Stora Enson Packaging Materials -divisioonasta.

”Kartonkipakkaus kasvipohjaisella päällysteellä tarjoaa saman suojan, toimivuuden ja elintarviketurvallisuuden kuin fossiilinen päällyste. Pakkaus voidaan kierrättää kartongin kierrätysjärjestelmässä Suomessa”, Häkli sanoo.

Senior Brand Manager Hilla Carpén Ingman-jäätelöiltä kertoo, että litran jäätelöpakkausten materiaaliuudistus on brändin mittakaavassa merkittävä ympäristöteko, sillä ssuomalaisten tiedetään syövän väkimäärään nähden eniten jäätelöä koko maailmassa.

”Suomessa myydään vuosittain 11,6 miljoonaa litran jäätelöpakkausta. Olemme erittäin innoissamme siitä, että pääsemme uudistamaan pakkauksiamme entistä ympäristöystävällisempään suuntaan”, Carpén toteaa tiedotteessa.

Ingman on päivittäistavaroita valmistavan monikansallisen Unilever-konsernin omistama jäätelöbrändi, jonka tuotteita valmistaa Unilever Ingman Production.