Televisio

M&M 16.7.2015 08:33 päivitetty 4.2.2016 10:58

Suomalaiset tahtovat vähemmän tosi-tv:tä - "Ihmiset kaipaavat draamaa"

Colourbox

Suomalaiset vaikuttavat kyllästyneen tosi-tv-ohjelmiin, osoittaa MTV:n kuluttajatutkimus.

Suomalaiset tahtoisivat nähdä vähemmän tositelevisiota ja ruokaohjelmia televisiossa. Sen sijaan koti- ja ulkomaisten draamasarjojen tarjontaa haluttaisiin kasvattaa. Näkemykset selviävät mediayhtiö MTV:n Think If Laboratories Oy:llä teettämästä viihde- ja draamatutkimuksesta.

Selvitykseen osallistuneista suomalaisista 56 prosenttia vähentäisi tosi-tv:tä ja 41 prosenttia ruokaohjelmia. Alan ammattilaisten edustajista, kyselyyn osallistuneista Televisioakatemian jäsenistä 44 prosenttia arvioikin ruokaohjelmien tarjonnan vähenevän tulevaisuudessa. Sen sijaan tosi-tv:n vähentymiseen uskoo vain 22 prosenttia ammattilaisista.

"Suomalaisten ja Televisioakatemian edustajien näkemykset ovat myös tässä asiassa hyvin linjassa keskenään", arvioi MTV:n ohjelmajohtaja Kristiina Werner-Autio tiedotteessa.

Enemmän draamaa, kiitos

Selvitykseen vastanneista suomalaisista 41 prosenttia toivoisi televisiolta enemmän kotimaisia draamasarjoja ja 33 prosenttia haluaisi nähdä myös enemmän ulkomaista draamaa.

Televisioakatemian edustajista 49 prosenttia uskoo kotimaisten draamasarjojen tarjonnan kasvavan tulevaisuudessa. Ulkomaisten draamasarjojen tarjonnan kasvuun uskoo 28 prosenttia edustajista.

"Sekä suomalaisten että Televisioakatemian edustajien vastauksista näkyy, että draama on suosiossaan. Draaman suosion nousu on myös kansainvälinen trendi, ihmiset kaipaavat laadukasta draamaa", näkee Werner-Autio.

MTV:n kuluttajatutkimus toteutettiin kesäkuussa 2015 ja siihen vastasi yli 1500 henkilöä. Tutkimusta täydennettiin media-alan ammattilaisten kyselyllä, johon vastasi yli 100 Televisioakatemian jäsentä.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö